Csendélet sajttal

Csendélet sajttal

Laci, nem akarom ismételni azt, amit az előzőekben már elmondtam, azt gondolom, hogy az lehet a segítségedre, ha egyszerű formákkal, tárgyakkal előbb a kompozíciót próbálod ki, aztán a világítást, majd a színek dinamikáját. És ahogy azt már több csendélet esetében is elmondtam, érdemes lenne tanulmányozni régi mesterek festményeit, hogy mi mivel hozható egy képre, hogy a tárgyak elhelyezése hogyan viszonyul egymáshoz. A csendélet egy puzzle, türelemjáték. (hegyi)

Hozzászólások

26
Értékelem!

PacMan jutott eszembe először nekem is, túl erős a kép a beidegződés erre a formára, de látom, Nyözö is észrevételezte, nem részletezem :)) És nekem inkább az ételfotókhoz közelít, és a sajt a főszereplő.

31
Értékelem!

ok, az üveg nekem sem tetszik igazán, lehetett volna egy pohár bor inkább. nem hagytam teljesen benne, túlságosan kocka lett volna a kép. oldalnézetben elveszik a káposzta srtuktúrája és a sajt kereksége is - kösz

25
Értékelem!

Érdekes kép, sok ponton tetszik, és van ahol szívem szerint átrendezném még. Sok van ebben a csapatban úgy hiszem.

Picit olyan megfoghatatlan a világítás. Ettől nem domborodnak ki plasztikusan a formák, sok minden félárnyékban marad, és valahogy kilaposodik, mert épp a csúcsfények és mélyárnyékok hiányoznak. Erre a felső perspektíva is ráerősít, lapítja az összképet, ahogy a nagyobb felületek felöl nézünk pl. a sajtra. A levél csavarodása is jellemzőbb lenne lentebbről fotózva.

Ellenben nagyon jó ez a sokfelé visszaköszönő struktúrált felszín, a redős, barázdált felületek részletgazdasága (ezt kicsit súrolós fényekkel szépen fel is erősíthetnéd még), és játékos is ahogy pl. a sajt PacMan-je felfalja a szegény diót. :)

Az a boros(?)üveg kérdéses még nekem. Az idetartozása rendben is van, illik a milliőbe, csak egyrészt félárnyékba került, másrészt a palack le van nyakazva, elvágod a képpel. Ezt nem nagyon értem miért? Egyáltalán miért maradt palackban? Sokat adhatott volna a képre ha kitöltesz egy pohár bort, átvilágítod és annak a szép fényrajza rímelne a felületekre.

Új hozzászólás