Daruk és Én

Jó ez a visszatérés ezzel a képpel, mert a struktúra éppoly fontos szerepet kap, mint az origamik könnyedsége, miközben az alkotó tükröződése is részt vesz a játékban, nem csak véletlenül van ott, mintha ő maga terelgetné ezeket a madarakat. Demeternek van Szabó Magdáról egy nagyon hasonló hangulatú képe, amit Magda lakásán készített, és egy madaras függő dísz az, amit a kezeivel kerget, egyből ez ugrott be nekem, szóval jó ez - egy dolgot leszámítva, mégpedig, hogy azzal még elvolnék, hogy dől hanyatt az épület, hiszen ha nem így lenne, nem lennél jó helyen a képen, de az elfordulás nem tesz jót, a nagyobb világos épülettömeget a jobb oldali kisebb nem húzza egyenesbe. Bara, várjuk a munkáid, figyelj arra, hogy 760 pixel szélesek vagyunk, a méretet érdemes kihasználni. (hegyi) értékelés:

Miért a hónap képe:

Amikor erre a képre ránézek mindig olyan érzésem van mint amit Dani írt alá: "ingom sincs ám, hogy mit látok amúgy, de még két adagot kérek intravénásan ebből ... nagyon ütős." Van benne valami félelmetes, valami szürreális, valami nyugtalanító, de mindezek által lesz ez a kép maradandó számomra. Érezni a szabadság utáni vágyat a függesztett madarak és az utcakép közös látványa miatt. Érezni ugyanakkor egy hitchcocki dermesztő érzést is amint szereplőt megtámadják a daruk, vagy épp fordítva? Nagyon összetett kép ez, s akármennyiszer nézem mindig valami mást ad! Gratulálok Barának és sok ilyen jó képet kérek, kérünk még tőle! (Szentgyörgyi János)

Hozzászólások

77
Értékelem!

Megkésve, de törve nem :) Nagyon köszönöm János:)
és mindenkinek:):):)

84
Értékelem!
79
Értékelem!
90
Értékelem!

Gratulálunk Barának, övé a novemberi válogatás!

90
Értékelem!

***
fingom sincs ám, hogy mit látok amúgy, de még két adagot kérek intravénásan ebből ... nagyon ütős
:)

85
Értékelem!

Madarak és rácsok, és nagyon olyan mintha egy kirakatban tükröződne valójában. Felismert, és elkapott pillanat, sztereotípiáiban is (számomra) kedvesen fogalmazott játékos gondolat, nagyon pezsgő formai megoldással.

90
Értékelem!

Van valami madár-karomszerű abban ahogy a fényképezőgépet tartod, de az nem látszik. Félelmetes, mozgalmas képet kaptunk! Érdekes, hogy a sok-sok elem mindegyike mennyire részét képzi az egésznek. Nekem nagyon tetszik!

Új hozzászólás