Ébredés

Ébredés

Az önportrékon túl ez az első megtervezett fotóm itt a Látszótéren, mely elkészítésében már az itteni benyomásaimra, tapasztalataimra is próbáltam támaszkodni. Remélem, hogy e kis fotó a hiányosságai ellenére is a tiszteletemet és a hálámat közvetíteni tudja!

Demeter köszönettel vette a munkádat, a képpel kapcsolatosan néhány meglátásomat írnám le mindamellett, hogy mint leckemegoldás tökéletesen rendben van. Jó ez az úgynevezett high key világítás, talán annyival érdemes lenne visszább venni, hogy a virágok szirmai ne tűnjenek el a fehér háttér előtt. Ami a kompozíciót illeti, egy nyugalmas, centrális megoldást látunk, és talán csak az a kérdés, ami megválaszolásra vár, hogy ez a három tárgy - virág, kanál, kávésbögre - hogyan szerveződik így egybe azzal, hogy a virág a kávésbögrébe kerül? A virág lehet, hogy valami áttetsző pohárban is jól mutatna, ha bele akarod tenni, a kávésbögre picit profán a virághoz képest. A bögre és a kanál is jó együtt, persze felmerül a kérdés, hogy mi legyen akkor a virággal, ha meg a virág kerül valami más tartóba, akár pohár, akár kis váza, akkor mit jelent a kanál, tehát valahogy most ezen a logikai úton elakadtam. A három csillag megvan az üzenetre, de érdemes lenne ezeket a kérdéseket esetleg újra feltéve pontosítani a képi választ. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Ej, István, de jó szemed van! Dehogy tudatos egyszerűen nem láttam, úgy tűnik, egyre rosszabb sajnos a szemem :) Nehezen vettem észre a kis morzsákat, ide-oda billegtettem a monitort, de megvannak, ha arra gondoltál bal középen és jobb középen.

A fotóban nem sokat kellett radíroznom, de nem is kivágással készült, hanem fehér terítőn, minta néküli sűrű fehér függöny előtt, túloldalról a reggeli napfénnyel (nincs sajnos műterem lehetőségem nekem sem) és előről ellentétes fénnyel, úgy beállítva, hogy az árnyék ne látszódjon, enyhe túlexponálással (illetve RAW konverziónál enyhe fényerő növeléssel) - ezek a technikák radíroztak lényegében helyettem. Majd FF konverzióként RGB csatorna mixet használtam mono kimenettel, aztán négyzetesre vágtam (eredetileg álló kép), és végül nagyítottam a lap méretét, hogy teret adjak neki. Az eredeti méret szélén vannak azok a kis foltok amúgy, úgy látom, a fehér lepedőnek egy kis hulláma ballra az ott, amit nem vettem észre, jobb oldalon pedig tényleg radíroztam, ezek szerint nem a legjobban... No, de ebből is csak tanulok, úgy érzem, és a hálám nőttön nő! :) A javított fotót újra küldöm hamarosan. Természetesen a tőlem telhető legjobb megoldást szeretném itt hagyni!
Köszi István!

Jók ezek a hó virágos témáid és képeid is. Viszont lenne egy apróság ami feltűnik ezen a képen, ez pedig hogy rosszul radíroztál, vagy tudatosan maradt így? És bocs hogy szembe tűnt a dolog.

Új hozzászólás