Ébredés

Ébredés

Két régebbi munkát látunk itt összemontázsozva. Nekem nincs bajom a montázs technikával, csak legyen valamilyen értelme azon kívül, hogy megnézzük, hogy ez hogy mutat egybe. Mert most ez így egy csomó olyan formai kapcsolódást hozott létre, amik nehezítik az értelmezést. A fül és az orr, a fül és a szem összemásolódása nekem formailag nem működik. Lehet, hogy abból adódik ez a kép, hogy az előző kettővel nem voltál elégedett, és megnézted, hogy hátha ennek a kettőnek az összessége plusz értéket tud képviselni, és ezzel nincsen semmi baj. Arra kell törekedni, hogy ha ezt most megfigyelted, akkor ezt tessék megismételni úgy, hogy eleve arra készülsz, hogy ez egy több expozícióból álló kép lesz, és ezt akkor megtervezni, hogy melyik expozíció hova kerül, és az együttese mit fog kihozni. Érdemes ezzel foglalkozni, abszolút bátorítalak erre, de azt tervezni kell, legalábbis fejben, ha papíron nem is, hogy mi hova fog kerülni, és miért. Tehát ez egyrészt egy esztétikai kérdés, másrészt kompozíciós kérdés, harmadrészt értelmezési kérdés. Visszaadom ismétlésre. (hegyi)

Hozzászólások

Most látom csak hogy ehhez nem írtam még választ... Köszönöm az elemzést Zsolt, gyakorlatilag egyetértek a leírtakkal. Valóban nem volt tervezett a szendvics, és ez persze meg is látszik a végeredményen...

@Tamás Értem mire gondolsz, lehet majd kipróbálom... Az eltolás annyiban szándékos, hogy az időbeliségét akartam volna erősíteni ezálltal.

Érdekes játék! Megpróbálnám a két arcot jobban illesztve is. Nem tudom értelmesen mondom-e, szóval úgy, hogy az arc részei minél jobban fedjék egymást.

Értem az üzeneted lényegét úgy érzem, de nekem külön-külön jobban tetszettek e fotók - talán a szemedre illesztett szemed miatt van ez. A világos sáv középen eleve olyan fura.

Új hozzászólás