Egészalakos

Ez egy függőleges triptichon, amiben a Michelin babát vélem felfedezni, nagyon jól játszik az alkotó, nagyon jó keserédes humora van a képnek, ill. van benne valami bohócos is, ha az alsó képet megnézzük a kockás nadrággal, míg a középső kép egy közelebbi felvétel, nagyobb méretű rajta a test, míg az alsó és a felső távolabbi, így kisebb rajuk a testrészlet. Ezáltal, bár ez nem biztos, hogy rögtön észrevehető, olyan a hármas, mintha az egésztől elvonatkoztatnánk, egy furcsa, félkör alakú tükröződő felületen vagy egy félkör alakú formán, lencsén keresztül felnagyítódna a középső rész ez egy egyfolytában működő mozgást, dinamikát hoz létre a képben. Nem véletlen, ez a bizonyos láthatatlan prizma elsősorban a hasi és az alsótesti részekre fókuszál. Még mielőtt elkezdtük volna elemezni, egy jóllakott macira, vagy egy mesefigurára asszociáltam róla, és ez nem a felső képen kicsit vigyázállásban látható félalakos kompozíció, a középen pedig kontraposztos, ballábra helyezett súlypont miatt van, hanem a színjátékok miatt is. Középen a szabadidőnadrág szürkéje egy világosabb terület, tehát a középső részre fókuszáltat bennünket. De közben van olyan csibészes a szem, hogy vissza-visszaugrálgat, hogy fent megnézze ezt az érettségi tablóra emlékeztető formát, vagy le, megnézni a lábujjakat, lábakat, meggyőződésem ha a képet szétválasztanánk, nem élnének meg, nagyon szorosan összekapcsolódnak és jó az egyszerre játékos de puritán választás, hogy a három térben, három időben, háromféle módon fényképezett emberi részletet mégiscsak megpróbálod összefűzni, és egy speciális anatómiával egy egész alakos emberré változtatni. Örülök neki, hogy a fekete-fehér, amit konzekvensen használsz itt hoz egy játékosságot is, és nagyon pontosan küldesz egy látleletet magadról. Helyzetjelentés lehetne a címe, mert olyan ez, mint egy napló, mintha három levelet küldtél volna nekünk. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Örülök, hogy tetszenek a képeim. :)

Szia, nekem tetszik, nem egy unalmas itt vagyok egeszben es nezzetek foto. Gondolom szeretsz jatszani, rejtvenyeket fejteni... 3 kulonbozo kep es megis egybe lehet rakni. Ha mas nem, haat az agy megteszi.

Ó,igen,erre emlékszem:)De ennyire profi nem vagyok...csak vmi egyszerűbbre gondoltam.

a több képből összeállított fotónak azért van már előzménye az estiskolán is, nézzétek meg Borsay Márti 2007. november 19.-i képét.

Természetesen megengedem :) Nyugodtan csináljátok meg ti is. Lehet én is készítek egy újat, más-más variációkban.

Megpróbálom én is ezt! Gyakorlásnak mindenképpen jó.
Különböző öltözetben, más háttér elött, ugyanabban a megvilágításban, de ügyelve a géptől való távolságra.
A három kép méretét is lehetne úgy variálni, hogy az alsó és felső egyforma, de kisebb mint a középső, vagy fordítva, vagy valamiféle emelkedő sorrendben.

Mariann,én is ilyen szétszabdaltat szerettem volna egészalakosnak...de még csak kísérleti fázisban vagyok vele...nem haragszol,ha megcsinálom azér?:)

ha mariann az ölét akarta hangsúlyozni nem kár...ez irányba hat hogy az alsó és felső kép sötétebb háttérszerűbb így a középső akkor is kiugrana ha azonos méret és a a domináns " befogadó" foltel is meg az otthonos ruházat is erre tolhatja az asszociációkat...szóval ez akár egy formabontón kacér megnyílvánulás is lehet

jó ötlet, kár hogy a középső részt közelebbről fotóztad

Új hozzászólás