Egy ősi motívum

Egy ősi motívum

A kapun az ősi napmotívum klasszikus formában, az ablakon pedig, ennek szocreál változata. De érdekes a kerekeskút fehérre festett kereke is.

A leirat elmondja, hogy miért készült el a kép, a nap motívum, annak szocreál változata, és a kerekeskút. Tényleg jó a megfigyelés, a kompozíció viszont lötyög. Ahhoz, hogy ez a megfigyelés feszesebb legyen, feszesebbre kellene vágni ezt a képet. Ez azt jelenti nekem a gyakorlatban, hogy a képnek a bal oldalából a téglából rakott kapuoszlopnál vágok. Azt a deszkából készült kerítésrészt már nem hozom. A képnek a jobb oldalánál is vágok a kapuszárnynál, ott a téglából rakott kerítést már nem hozom. A kép fölső részénél a téglasornál, ami az emeletet jelzi, vágok, a fölső két ablakot már nem hozom. Azok, amik új formákat indítanak el érdemes ollózni, mert a nézőnek is egyértelműbbé válik, és könnyen fölfedezi ezt a párhuzamot. Attól, hogy elindulnak formák, amik nincsenek befejezve, az ember azon gondolkodik, hogy ez elég jó kis szoció, de mit akarunk ezzel közölni, nincsen kutya, nincsen anyuka a kisgyerekkel a karján, tehát hiányzanak a mesének a szereplői, miközben nem erről szól ez a kép. Tamás, próbáld ki, hogy mi van akkor, ha feszesebbre vágod ezt, játsszunk még egy kicsit ezzel. Ilyen tekintetben visszaadom ismétlésre, hogy egy kicsit feszítsünk ezen az ügyön. (hegyi)

Hozzászólások

Talán akkor mondhatjuk azt, tanulmány. De azt gondolom, hogy akár észrevétel, akár tanulmány, akár tervezett, akár talált a kép, akkor is a fő csapásvonal a kompozíció, az teszi érvényessé, hogy elkészült.

Dániel, köszönöm . Zsolt, köszönöm.
Mindazonáltal, megnéztem a vágást, ahogy írtad. Nekem elveszett a kép. Talán, az ilyen típusú képeket, más mércével mérhetnénk. Egy észrevétel rögzítése, nem több. És kérlek, ne mond azt, hogy minden fotó egy észrevétel rögzítése, mert ez igaz.

minden napi kenyerünk
ha szoc, ha-ha-ha hagyományőrző, ha úttörő ...
nincs új a nap alatt ... hála a jó Istennek

Avagy: "A Szekszárd sorozatból".

Új hozzászólás