Egy vidám nap emléke

Badacsonyban nyaraltunk, és a feleségem egy kalapot szeretett volna, amíg ő válogatott én hülyéskedtem.

Köszöntünk újra az Estiskolán Feri, nagyon jó portrét küldtél magadról - bár meg kell valljam, hogy ez nekem sokkal inkább a második leckét teljesíti, mint az elsőt, a portré arc nélkül elég egyértelműen arc nélküli helyzetre utal, és a szemüveg nem elég ahhoz, hogy ez teljesüljön. Ezért engedelmeddel átteszem ezt a kettes leckére és várom az első lecke új megoldását.
   Mint kettes lecke, az iróniája miatt nagyon szerethető, humoros képet kapunk, nagyon él az a rózsaszín kalap! A szemüveg is jó ötlet, mert így egészen megbolondítod a terét a képnek a visszatükrözéssel - Dani nem csapott még le rá? Két megjegyzésem van. Az egyik, hogy a vignettálás - tudom, hogy szereted használni - olyan effekt, ami bár régies hatást kelt, de nem mindenre megoldás. Mivel automatizmus, hiszen körkörösen kell megjelennie, így ott is sötétít, ahol nem kéne. Igen, ezzel lehet fókuszálni a középpontra, de ha megnézed, olyan, mintha valami erősen fókuszált lámpával lett volna ez bevilágítva, miközben érződik, hogy a kép természetes fénynél készült, ez olyan ellentmondás, ami a nézőt megzavarja. Lehet ez cél is, de itt most ezt nem érzem indokoltnak. A másik ehhez kapcsolódik. A rózsaszín kalapnak most így emiatt a kék ing nem erős ellenpontja. Igenis annak a kéknek élnie kell, hogy a színdinamikában a kalap ne ugorjon ennyire előre, mert így túlságosan leugrik a fejedről. Pont a nekünk jobb válladnál kéne erősebbnek lennie a kéknek, világosabbnak, hogy a kalap karimájának az ellenpontja lehessen. Mindezek ellenére ez egy három malacos kép, amit írtam, legfőképp a jövőre vonatkozó dolog, érdemes kipróbálni, hogy az utómunkánál más irányt engedsz, a vignettálást pedig ott használod, ahol az a kép mondanivalója és kompozíciója miatt fontos lehet. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

18
Értékelem!

Kedves Feri, a bocsánatodat kérem, én azt hittem a Rod Stewart.

18
Értékelem!

Majd legközelebb kicsit távolabb állsz a kőfaltól - és akkor nem lesz olyan konkrét. Ha meglenne az eredeti, könnyebb lenne a helyzet, hogy lássuk a medvét. Így majd legközelebb, tavasszal majd veszel egy másik kalapot a nejednek. :)

16
Értékelem!

Szétszedtem én ezt a képet, és fotószerkesztővel próbáltam változtatni rajta. Való igaz, ha befestem az inget kékebbé, hogy éljen, jobban "ugrik" a kép, viszont az a szürkéskékes badacsonyi kőfal is valahogy fölerősödik,, és "agyonvágja". Próbáltam befesteni egy semleges barna színre, ami nagyon jó lenne ugyan, de akkor meg annyira bindzsizett a kép, hogy nem ér az egész annyit, meg különben is ki látott már barna kőfalat.:-))))

18
Értékelem!

Jogos! Sajnos már nincs meg az eredeti kocka, ezért ezt a képet már nem tudom javítani. Köszönöm az elemzést, a véleményeket.

12
Értékelem!

Nem tudok. Nincs ötletem az első leckére. Pontosabban van, csak az most nem kivitelezhető. Azokat meg amiket már megcsináltak előttem, nem akarom ismételni.:)

14
Értékelem!

erről a képről "kérem szépen" az archívumom azt mondja, hogy: 2008 szeptember 23-án került a feneketlen gyűjtőmappámba (bár hozzáteszem azt is mondja, hogy 2008 augusztus 5-én módosítva lett (???)) és "kérem szépen" ha jól emléxem maga a nagytiszteletű Mátsay Ferencz küldette el nekem az ímélrendszer segedelmével. (bár hozzáteszem lehet, hogy egyszerűen leloptam az egyszerű blogról, de elvileg, utána azt is engedélyeztettem utólag. hmm ... ez megmagyarázná a dátumparát)
szóval köll a francznak, már megvan
:P
(amúgy mint egyes lecke jó, beön benn, hogy látszik az arc (illetve inkább a tekinteted) ami pózol erősen, így végülis arc (tekintet) nélkül vagy. de csinálj már egy egyes leckét ma :)

14
Értékelem!

Szia Feri
Jó kezdés.
Megin. ;)

17
Értékelem!

falnak dőlve lopom a napot,
fejemre csapva egy női kalapot,
komoly képpel így vígadok,
mert Estiskolán újra fennt vagyok!

szeeeerbusz! :D

14
Értékelem!

Kedves Bartos Úrhölgy!
A Danit majd jól fenékbe billentem, ha elfelejtené az alapvető kéremszépent.:-))))

21
Értékelem!
20
Értékelem!

Azt hittem, láttam már ezt. Vissza is tekintettem, ezt nem találtam (biztosan valami egyszerű blogon találkoztam vele), de legalább láttam pár képet ami tetszik. Meg pár napraforgósat.
Ja, és üdv a suliban. ;)

12
Értékelem!

Üdv Mácsai úr! Ha jól látom e kép a Dani gyüjteményébe is meg fog felelni...

Új hozzászólás