Egyszerű vacsora

Hadd tegyem hozzá, hogy nem a formák, nem a diók, nem a kenyér, nem a kés, nem a kompozíciós rend, hanem az egészen ez a barnás, zöldes, okkeres hangulat az, aminek örülök, amit, nem tudom, szűrővel vagy nem tudom mivel ér el, de tényleg hozza azt a bizonyos brómolajnyomat-, vagy olajfestményszerű történeteket. Nagyon jó látni a kenyeret így, hogy meg van szegve. Nagyon jó látni ezeket a kipirosított almákat. Annak ellenére, hogy igen, huszonhatezer-kilencszáznyolcvanhat ilyen festményt láttunk, mégis van valami, amitől ez a kép nagyzoltános. Még úgy is, hogy negatív mágiával egyszerűen csak azt írja ide ki, hogy egyszerű vacsora. Nagy Zoltánra is visszavetődik, hogy azt mondja, valahol kimondja, hogy ez csak egy egyszerű kép. De ez az egyszerű kép szeretettel, türelemmel van elkészítve, odaadással van elkészítve, és ezeken a beállításokon, a tárgyak beállításain gondolkozott. Én nagyon szeretem ezt a képet.
   Igen - folytatja Hegyi -, annyi csak, hogy megint a világítás. Valami nagyon kis spottal ha a kenyér hátuljánál valami picit kapna, vagy a kés éle megcsillanhatna, tehát ott egy picit még lehetne játszani.
   De jó az irány - védi az alkotót Szőke -, bele lehetne kötni, csak...
   De hát hogy segítsünk neki továbblépni - magyarázza Hegyi -, ott egy picit a világítással lehetne játszani. (szőke-hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

35
Értékelem!
36
Értékelem!

A színvilágot lámpákkal, meg a fehéregyensúly pici variálásával sikerült így összehozni.
Elég sokat vacakoltam vele, mire kijött az, amit szerettem volna. :o)
Igen Zsolt, így utólag tényleg jó lett volna ott a kenyérnél egy kis ellenfény...
Majd a következő csendéletnél észben tartom.
Köszönöm szépen!

41
Értékelem!

Köszönöm József! Az alma mögött a kenyér-takaró konyharuha gyűrődései látszanak. Ez nagyobb méretben azért egyértelműbb. Egyszínű terítővel is próbáltam, de nekem nem adta vissza azt a hangulatot.
Még egyszer köszi, hogy írtál és örülök, hogy tetszik.

33
Értékelem!

tetszik a nyugalmat sugárzó háromszög szerkesztés. nekem egy kicsit zavaró a zöld alma mögötti sárga banánhéj (?)
egyszínű terítővel megpróbálnám újra úgy hogy a fény is egyenletesebben érje tárgyakat.
amúgy 2.5 disznó

Új hozzászólás