Éjjel a Siratófalnál

Ezzel a képpel hasonló a helyzet, mint a repteressel, nem álltál a falra párhuzamosan, így a perspektíva is elfordul. És mint az előző csoportnál, itt is igaz az, hogy több környezet kéne, hogy a helyszín jobban működjön. De a kép tetszik, van benne valami szürreális, ami a fényeket illeti. Egyébként az is működne, ha kiszemelsz egy szereplőt és közelebb mégy, hogy a kövek repedéseibe dugdosott papírok jobban érvényesüljenek. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

0
Értékelem!

Ami ekkor és ekkor hallható itt és itt és ez és ez a témája, ugye Ingrid? :)

Ingrid műsora szerda este 8-tól hallgatható a rádiónkban, a chatszobában vannak linkek, hogy tudod hallgatni a rádiónkat weben, mobilon és vagy lejátszóban.

0
Értékelem!

Kedves Kálmán, ezt a képedet választottam a holnapi rádióműsorom borítóképének. Köszönöm. Ingrid

1
Értékelem!

Persze, ez teljesen igaz, és teljesen ismerős is, nézd csak meg az én elkapkodott utcai fotóimat... bár lehet hogy nincs is, mert zavar engem is maga a szitu! :)

De nem csak ez a lényeg szerintem itt, és hadd beszéljek kicsit még erről is, mert jó, hogy éledezik ismét a Tér. Szóval úgy gondolom, itt az is fontos, hogy figyeljünk a másik munkájára, beszéljünk akár jelentéktelennek tűnő részletekről is. Nem hibakeresés, és nem zsűrizés miatt, ez fontos (még ha nekem olykor olyan is az írott stílusom, bocsánat előre mindenkitől!), hanem hogy nyílt "szemcsere", és szócsere folyjon... :))) Zsolt szokta mondani, hogy nem kész művek kellenek ide (bár örülünk egy-egy igazán emlékezetes fotónak, ötlenek), mert műremekek esetében nincs is miről beszélgetni sem, és akkor olyan lesz, mint a versben a birkaiskola :). Zsolt meg oktatja a látást, és majd ő elmondja elemzésben amit amúgy érdemes tudni. Kb itt ez a módszer.
De éppen azért is jó leírni a saját észrevételeket, mert éppen ebben az elemzésben ő így tud akár reflektálni arra is (nem feltétlenül direktben a hozzászólásra válaszolva) de visszahatva. Például ha most ő leírja (nem hiszem!), hogy ez a fotó teljesen felborul, vagy ha leírja, hogy kő stabil, vagy ha csak azt írja, hogy nem kérdés az egész, az támpont azoknak, akik gondolkodtak ezen, és megfogalmazták maguknak. Beljebb fog kerülni egy kérdéssel, mert dolgozott rajta. Ennél már csak az a jobb, ha fotót is csinál a nebuló :)) Szóval szerintem ez egy jó módszer azoknak, akik vizuális kultúrát szeretnének de nem iskolapadban, hanem saját tempóval és saját habitussal, és kicsit nyitottabbak a világra, a társaikra.
Bocs a kitérésért!

0
Értékelem!

Teljesen értem, amit mondtok. Lebuktatott a járólap. :) Az eredeti kép jobb szélét be kellett húzzam, mert belelógott más. A képkészítés körülményeihez hozzátartozik, hogy nem szeretik a fotózást (szombaton tilos) de minden tiszteletem és alázatom mellett annyira adta magát a téma, hogy elővettem a gépem és sietve fotóztam egyet. Nem tudom más hogy kezeli ezt, de én nagyon sok esetben tapasztalom, hogy nincs idő komponálni! Vagy mert másokat zavar hogy húzom az időt, vagy mert egyszerűen megváltozik a környezet. Itt is ez volt. Bezzeg a repülőtéren várakozva állítgattam kedvemre.

0
Értékelem!

Privát okoskodás jön :) Péter, ez az érzésed amiatt lehet, mert a kék nadrágos kb a perspektivikus középponton áll (ami mondjuk nagyon enyhe perspektíva), míg a képi középpont az tőle balra van, ahogy a négy alak közötti súlyponti középpont is. Azaz nem merőlegesen a falra van fotózva, és nem pont a négy ember között, hanem úgy picit oldalra lépve, és picit oldalra fordítva lett lőve... Ha megnézed a járólapokat, azonnal érthetővé válik mi is ez. Az teljesen normális, hogy valakit ez kicsit zavarhat, mert érzés szinten képes működni. Ugyanakkor engem például kevésbé zavar, talán mert nem egyforma távolságra állnak, és a plussz egy kék nadrág, más kalap, stb apróságok úgy megtartják kb az egyensúlyt.
Ami miatt pedig érdekessé válik, hogy mennyire él ez a fal, és mennyire kártyavékony síkban vannak szinte előtte az imádkozók.
Azért is időzök én is itt előtte, mert ezekről az apróságokról jó - és ha valahol, akkor itt a Téren - érdemes beszélgetni, engem is sokmindenre tanítanak.

1
Értékelem!

Szia! Nagyon szép hely, én is szeretnék egyszer oda eljutni. Mehettél volna még egy kicsit balra, hogy pont középen légy. Így nekem egy kicsit zavaró. Olyan mintha a kéknadrágos emberke lenne a fókuszban. Egyből őt vettem észre. Ha középen állnál lehet, hogy ez nem lenne annyira szembetűnő. Javítsatok ki ha nincs igazam. De nagyon jól elkapott pillanat. Gratulálok!

0
Értékelem!

Nem zsidó vallású vagyok, szóval pontosan nem tudom. Mindig nyitva a hely. Sokkal meghittebb és csendesebb éjjel ott lenni, mint nappal.

0
Értékelem!

Pusztán ismeretbővítés miatt, nem a képpel összefüggésben kérdem: a címből látom, hogy éjjel van. Van ennek valamilyen kitüntetett szerepe? Tehát van valamilyen hagyománnyal kapcsolatos oka, hogy miért megy valaki éppen éjjel a Siratófalhoz imádkozni?

0
Értékelem!

Zarándok, mondjuk úgy. :)

0
Értékelem!

Sok mindent nem tudok hozzátenni. A fotó szerintem korrekt. Turistaként voltál kint?

Új hozzászólás