Éjszakai önportré

Több szempontból is az első alkalmak képe ez nekem, mert a készítésekor először próbálkoztam éjszakai fényképezéssel, ez volt az első kép amin magam is szerepelek, és szintén ez a kép volt az első aminek az elkészítése során több fényképből barkácsoltam egyet (külön készült az égbolt és az előtér képe).

Értékelem, mert sok munka volt vele gondolom, szóval mindenképp dicséretes a törekvés. Vannak azonban technikai nyűgjei. Három tónusforma szerepel. Az egyik, a reális, az a napraforgóké. Ott kábé egyenes a tónusrend, ahogy egy lámpával vagy vakuval megvilágított ügynek ki kell néznie, olyan. Aztán vagy te. Ott a fehér póló bakiját próbáltad korrigálni. Nem lehet. Mert ez lesz az eredménye, hogy egy szürkébe visszaforduló tónus alakul ki, mintha szinte inverzbe fordulna néhol. És van az ég, amit nagyon akartál, hogy részletgazdag legyen. Igen ám, de nem ilyen az ég. Az ég éjjel szinte fekete. Ahhoz, hogy ne legyen ennyire kitekeredve, néhány tanács. Egyik, hogy nem veszünk fel fehér pólót, soha, semmire, ha fotózunk. A fehér becsap, a fehér kellemetlenül világít, és beleszólhat a fényekbe. A másik, hogy valamiről le kell mondani. És nem érv a HDR, az alapvetően zsákutca amúgy, de még a jól használt HDR se ennyire durva. Tehát vagy égbolt és csillagok, vagy te és a mező, vagy a mező és az ég, de ez így nem átfogható. Az erőfeszítésé a csillag. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm az értékelést!

Huh, Zsolt, ez még jó is!

Srégen srégen egy messzi messzi galaxisban... :)

Igen, hullócsillag ami igazából kettő, csak az egyik halványan látszik, de ott van. A felső harmadban is van 2 - 3 belőlük, de azok szerintem csak az eredeti méretű képen látszanak

Ott jobb oldalon az egy hullócsillag?

Szia! A kép Nikon D3200 + 18 - 55 -ös kittel, 23 mm, f/5, ISO 800, 30 sec záridővel készült. Plusz egy gagyi állványra volt téve az apparát (nem is bírta megtartani stabilan 30 másodpercig a felszerelést).

Szia! Nekem tetszik a képed. Bár latni a napraforgókon, hogy két kepből lett összerakva (ahogy írtad is). Gyakorlat teszi a mestert. Gyakorolni, foglalkozni vele és fejlődni fogsz. Nem mintha én tudnám, hogy hogy kell két képből egyet csinálni :) A lámpa a földön kicsit zavaró. De csak így tovább. Milyen beállításokkal fotóztad a tejutat?

Új hozzászólás