Életfa

Életfa

Kicsit átvittebb értelemben köldök lecke is lehetne...

Elolvastam a kommentet, hogy ez most micsoda, és ott olvastam meglepetésszerűen, hogy ez egy kókuszdiónak a belseje. Régen volt a kezemben szétszedett kókuszdió, úgyhogy abszolút sikerült meghökkentened. Itt fölmerült kérdésnek, hogy mit lehetne ezzel kezdeni ahhoz, hogy esetleg ez még erősebb megfogalmazás lehessen. Egyrészt kevesebb fénnyel kellett volna dolgozni ahhoz, hogy ne égjen ki ennyire a kép középső vonala, másrészt pedig a kép megadja neked erre a választ: nézd meg a képhatárnál, hogy milyen gyönyörűen létrejönnek ezek a struktúrák, tehát ott már valami megtörténik. A kép fölső régiója meg a bal oldala abszolút izgalmas, aztán van egy középső, jobb oldali rész, ami túl van világítva. Itt ez a túlvilágítás a probléma, minden más működik. A leckemegoldás rendben van, a kivitelezés nem, én ezt visszaadom ismétlésre, akár utómunkára, ha ez megoldható, akár ismétlésként más világítási környezetben megoldva ezt az egészet. Ismétlés. (hegyi)

Hozzászólások

Az elemzésért köszönet. :) Néztem valóban szép rajzos a jobb képszélen, és valóban sokat kapott a "fatörzs".

Valahogy kicsit laposabban kellene megvilágítani a fa-részt, de azt körbeöleli a héj. Azért is lett szerintem rajzosabb a széle, mert oda csúszott picit a fókusz. (hehe fókuszban a kókusz :) Ez a fránya gömbfelület így már-már makróban nem bírta elég mélységélességgel, ugye legalább olyan "mély" a kép mint a szélessége fele. Valószínűleg kistele kellene hozzá, nem az 50mm, van is egy ötletem. Lehet majd hétvégén kipóbálom. :)

Ez is lenne a sorsa a néhai kókusznak, szóval köszi a tippet majd kipróbálom mire jutok vele. Ott a gond, hogy akkor a mécsest a most látható fa mintára kell tennem, különben a láng felett kigyullad a dióhéj.

Persze nem feltétlen ott a lényeg, de erős képi motívumnak éreztem ezt a magban talált fát.

Kedves Sándor, köszönöm a figyelmedet! Ez egy kókuszdió héja. Érdekesnek találtam, hogy egy magban (végülis a kókuszdió is csak egy mag) megtalálja az ember a fa struktúrát -- még akkor is ha nem pálmafát.

A bal szélen az eltört része van, a belsejében meg ez a szép fa-struktúra. Így a felület amit be kell valahogyan világítani egy oldalról körben zárt "kehely", több mint félgömb (a bal pereme magasabb).

Abban igazad van, hogy még játszani kellene vele, bár a világítással elég szűkek a lehetőségek geometriai okokból. talán valami laposabban beeső fény jobban kiemelné a struktúrát.

Érdekes, fantáziamozgató kép. Ez levél? A világítással nem tudok megbékélni. Érdemes lenne tovább próbálni.

Új hozzászólás