Életkori sajátosság

Életkori sajátosság

Hogy néha gyerekesen viselkedik...

Tulajdonképpen ez egy aranyos kép, de megmondom, hogy mi a bajom vele. A gyereknek akkora feje van, hogy az valami őrület, és ez engem mindig egy kicsit riaszt, akárhányszor ránézek. Ez köszönhető annak is, hogy fél oldalra van fordítva a teste, annak is, hogy torzít az objektív, amit megválasztottál hozzá, és annak is, hogy honnan fotóztad. Ez nekem most egy fura, groteszk üggyé vált. Talán, ha kevésbé lenne szűkre vágva - megint azt mondom, hogy a környezettel kellene valamit kezdeni -, akkor egy kicsit szerethetőbb lenne. Főképp a baloldalnál vágtunk bele nagyon az oldalába a képnek. Az a helyzet, hogy rá lehet erősíteni ezekre az egyébként is meglévő méretkülönbségekre, hiszen minden gyereknek nagy a feje egy kicsit, mert a fej kevésbé hajlamos a méretnövekedésre, mint a test többi részei, tehát bizonyos életkorig ez eléggé jellemző. Ugyanakkor erre tessék akkor valósan ráerősíteni, az objektívet még inkább a nagy látószög felé elvinni, és akkor a nézőpontot is lehet egy kicsit felülről hozni, ő meg biztosan meg fogja csinálni ezt a gesztust neked újra, ha kéred. Ha pedig ezt az egészet az ellentétek akarnák elvinni, hogy ő itt ül teljesen illedelmesen, és közben vág egy ilyen grimaszt, akkor ehhez a grimaszhoz képest a test kevés, hogy az illedelmességet erősen tudja hordozni, ahhoz már túlságosan levágtad. Hát, nem tudom, nekem ez így most 1 csillag, és nem azért 1 csillag, mert rossz lenne, mert a világítás is rendben van, plasztikus, térbe van helyezve, szóval minden rendben lenne, itt az arányok azok, amik nekem igen erősen dolgoznak. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

19
Értékelem!

Köszönöm az elemzést! És hogy elmondtad a megoldást is az aránytalanság kiküszöbölésére. Nekem amúgy fel sem tűnt...

17
Értékelem!

Köszi, látom. Lehet, hogy hülyeség, amit mondok, de nekem épp az volt említésreméltó ebben a képben, hogy van itt egy kislány, felöltöztetve szép ruhába, beültetve egy klasszikus pózba, lágy fények közé... de ő meg fittyet hány az egészre, és hogy ez annyira tipikus, annyira gyerekes. De lehet, nem jól gondolom...

17
Értékelem!

Multkor mintha valami inadekvát dráma került volna elő egy portré nagy fény-különbségű két oldala kapcsán, itt nekem ez egyből eszembe jutott. A haja és a füle részletei nekem hiányoznak: derítés, utómunka... A tér tetszik előtte, klassz protretto, a bal oldali árnyékok okoznak csak hiányérzetet.

Van nálam most Lightroom, bár jpeg-gel sokat nem tud kezdeni, ha van nyers, lehet érdemes meghúzni és lecserélni. Nem kalibrált ez a monitorom, de ideteszek egy gyorsan áthúzott verziót.

Új hozzászólás