Elfelejtett nyár

Elfelejtett nyár

ad notam 'Dobozolt nyár' Szekeres Gábortól

Jó ez a kérdés-felelet játék, ahogy akcióra reakciót kapunk, és most olyat mondok, ami tőlem lehet, hogy ritkaság, hiszen sokszor ágállok a túl szűkre vett formák miatt, és most azt kell mondjam, hogy itt azt a dühöt, azt a tombolást, amit a pálmavirág megtörten is dinamikus levelei adnak ebben a nyugalmasan pusztuló környezetben, ezt nekem egy feszesebb, zártabb, talán még azt is megkockáztatom, hogy négyzetes, vagy ahhoz közeli képarány hozná meg, mert így bár a magány érzékelhető, de nagyon távolról nézzük, ráadásul gondolom a helyszűke okán lehet, hogy az objektív megválasztásából adódik, hogy erősebben torzítunk, mint jólesne. De elvitathatatlan az az erő, ami ebben a sérült, megvert növényben benne van. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Köszi Sándor és Feri! Igazatok van, abban amit írtok. Ez a kép elég régi (2006) és akkor még annyira sem tudtam fényképezni mint most. Alapvető hibái vannak, csak nagyon szeretem a hangulatát, ezért néha nosztalgiából előveszem.

Kedves Tamás! Nagyon tetszik az elhanyagolt épület, és ahogy ez a szegény viharvertre pálma áll előtte mint afféle levitézlett ajtónálló. Viszont, a vágás sajnos szerintem nem túl szerencsés. A monitor valahogy felerősíti az ilyen "hibákat". Szerintem, ha oszlopközéptől oszlopközépig viszed a látványt, akár az előtér csökkentésével, kicsit feszesebb a kompozíció, és jobban "ugrik" a történet.

Tetszik a kép, hangulatában, színeiben. Viszont ez az az eset, amikor az objektívnek ez a pici hordótorzítása is zavaró tud lenni.

Új hozzászólás