Elvegyülve

Elvegyülve

Tudom, hogy nem klasszikus portré, de szerintem még belefér.

Nem tudom, hogy hol készült a kép, nem láttam még ezt a szobrot, de nagyon jó, hogy oda beállítottál egy modellt, abszolút jó az elhelyezés, ahogy ő oda belekerült. Bevallom férfiasan, elolvastam azt, amit János írt, és tulajdonképpen minden pontjával vitába tudnék szállni, és meg is teszem, mert azért vagyunk itt, hogy a nézőpontjainkat ütköztethessük. Szerintem kifejezetten jó, hogy a modell nem abba a pózba állt be, mint ahogy ezek a szobor alakok vannak, mert az valamiféle azonosulásnak a mímelése lenne. Az, hogy akkor ő beállt ugyanúgy a sorba, a sok arctalan ember közé, neki még van arca, de már nincs... Na, de hát, ő egy gyerek, tehát tökéletesen érthető és helyes, hogy ő ott van közöttük, de nem azonosul ezzel a szituációval, abban a mélységben nem éli újra ezt a történetet, amiről ez a szoborcsoport szól, mert nekem az már drámázás lenne. Jelen van, felkelti a figyelmet, de nem azért van ott, hogy felvegye azt a szálat, amit az elődök esetleg elengedtek. Abban van némi igazsága Jánosnak, hogy a kép jobb oldalán van egy ilyen szürke valami, amiből valamennyi meghagyható, de nem ennyi, tehát, egy fél ujjnyit ebből azért én vágnék. És talán abban is van némi igazság, hogy ha már van egy ilyen szoborcsoport, lehet, hogy érdemes lett volna egy kicsit lent, a kép alsó részénél többet meghagyni. Nem baj az, ha elolvasható, hogy mi van oda firkálva, hát, sajnos vannak utcaművészek, meg vannak a parasztok, hát, a parasztok ennyire képesek, hogy ráírják a saját nevüket, szellemileg ennyi fér ki belőlük. Sajnálom! Ettől függetlenül ez van, hozzátartozik a valósághoz, nem kell ezt elhazudni. Nem azért csak, hogy most olvasható-e a szöveg, vagy nem, mert egy külföldinek egyáltalán nem olvasható, akkor sem, ha ott van a B betű, meg a V, hanem a tömegelhelyezés miatt lett volna fontos, hogy a szereplő fejét ne ennyire középre helyezzük el. De a gondolat abszolút tetszik, úgyhogy megvan a 3 csillag a hibái ellenére is. A leckemegoldásra még várunk egy kicsit. Köszönöm! (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

26
Értékelem!

Azt értem, hogy ott vannak, csak nagyon elviszi a szemet, és - számomra - akkor működne, ha a csaj szobron is lenne egy név, hogy Ő x, Ő y, és köztük az alany. Átfogalmazom, a Balázs-Viktor felirat túl harsány és erős, miközben nincs akkora jelentősége (szerintem).

21
Értékelem!

János köszönöm a tanácsokat, egyet kell értenem velük, minimum egy próbát megér. Balázs és Viktor nem tudom ki, őket előttem helyezte el a "művész". De a kép szempontjából nem fontos, hogy kik ők. Viszont ott vannak....

24
Értékelem!

Nem rossz elgondolás, bár szerintem jobban működne ha az alanyod, nem a kamerába nézne (+ testtartás), hanem követné a "többiek" irányát, tekintetét. Valamint a vágásnál jobbról a világos sávval nem értek egyet és a bal fenti belógó leveleket is ki lehet küszöbölni, akár utólag is.
Amit még megjegyeznék, hogy a firka - rendben, hogy ott van - számomra nem érthető, mármint a "ALÁZS IKTOR" (gondolom BALÁZS VIKTOR, de Ő ki?).
Egyébként jó az ötlet, tetszik.

Új hozzászólás