Elveszve

A pillanat amikor észreveszed, hogy egyedül maradtál (legalábbis a család zajosabb fele nélkül :-)

Azt hiszem, ez majdnem sikerült. Tényleg, benne van a potenciál, hogy átjöjjön a hangulata az elveszés pillanatának, de a kamera elhelyezése nem pontos. Igenis kellenének a lábak, ha nem is cipőig, de ennél lejjebb, az biztos. Jó, hogy lementél, onnan jó ez, ezt jól érezted meg. De most túl sokat tettél rá a fára, túl hangsúlyoztad, és így a viszonyrendszer borul fel, mert a fa fontos, de csak hangulatfestő, nem lehet egyenértékű, erősebb meg főleg nem a szereplőnél. És hát az a másik kar, az hiányzik, mert így olyan, mintha a gyereknek egy keze lenne, még a ruha is erre visz, szóval erre kell figyelni. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

7
Értékelem!

Nem kell hamm bekaplak egyből az oroszlánt is, szóval persze, csak ahogy neked jól esik. Az idő majd kiforogja, hogy később hogy fogod érezni ezt a rendezés dolgot.

9
Értékelem!

Sejtem én, hogy ez a vége az útnak, de még nem tudom, hogy meddig akarok rajta elmenni (nem értem én a művészet', hülye vagyok hozzá :-)
Úgy tudnám képletesen megfogalmazni az "itteni dolgomat", hogy nem akarok én profi golfjátékos lenni, de ahhoz, hogy élvezzem a játékot, tisztában kell lennem az alapokkal, nem elég hadonászni az ütővel. Ha így érthető mire gondolok.
Tehát nem fogom ezt a képet megrendezve újrafotózni (a rendezés, instruálás még mindig nagyon távol áll tőlem), viszont megjegyeztem amit mondtál, hogy mik a hibái, mire kell figyelnem, és azt megpróbálom hasznosítani, a jövőben.
Ha ez a hozzáállás kevés ide, szólj nyugodtan, és nem rabolom az idődet a "játékaimmal" (c:

7
Értékelem!

Bocsáss meg nekem, de el kell mondjak valamit. A fotó sosem igazi és sosem valóságos. Már eleve a harmadik dimenzió (tér) és a negyedik (idő) hiánya miatt. De ettől még lehet leképezni valamit a valóságból, de épp a fentiek miatt nem érdemes kergetni a véletlen pillanatot, mert tényleg minimum 10 ezret kell egyhez kattintani. Rendezni kell. Ez egy jó tanulmány. És meg kéne ismételni, hogy az erényei emelkedjenek még magasabbra és a hibái csökkenjenek. Ez a fotográfia lényege. Ebben nem különb, mint a film, rendezni bizony kell, sőt, ha keményebben is mondhatom, az a cél, hogy ez az emberben rutinszerűen működjön.

A hozzászólásokat néha a rendszer cache megeszi, de nem örökre, vissza lehet hozni, ha észreveszem.

5
Értékelem!

Köszönöm az értékelést! Hogyan is írtad korábban? 10.000az1hez egy jól elkapott pillanat esélye. Mivel ez nem tökéletes de azért talán elég jó, legyen 1000ből az 1 :-D
Őszinte leszek, igazából csak a fáról akartam egy sötét/sejtelmes képet, amikor is elkezdték a kölykök körberohangálni. Szóval itt semmilyen "rendezés" nem történt, igazi elkapott pillanat, ezen a képen így minden igazi, természetes, valós, ahogyan a felismerés első döbbenete is, hogy eltüntek a tesók. Persze emiatt mint "képművészet(?)", nem is tud tökéletes lenni, de nekem így talán jobban is tetszik, mert igazi, a valóság egy porszeme.

Ja, és persze a gyereknek megvan mind a két keze, csak a másikkal a fa törzsét "fogja" (c:

(szerk.: valamiért nem jelent meg a hozzászólásom, így újraírtam szerkesztéssel)

10
Értékelem!

Azért ne hozz zavarba (c:

Új hozzászólás