Emlékezetes mérkőzés
Emlékezetes mérkőzés
Emlékezetes mérkőzés
Emlékezetes mérkőzés
Emlékezetes mérkőzés
Emlékezetes mérkőzés
Emlékezetes mérkőzés

Klassz meccs volt!

Igen, Csongor, körülbelül így kell riportot csinálni. Nem technikailag mondom ezt, hanem történetmesélés szempontjából. Érthető a sztori, az angolokkal vízilabdáztunk, lement egy meccs, és lealáztuk őket, és ez nagyon jó. Technikailag van problémám viszont. Az első képnél az, hogy ez az egész tömeg billen. Mondjuk ha én egy újságnál dolgozom, akkor én ezt a képet ebben a formában nehezen tudom az újságba berakni. Ha már csak egy kép is van, amivel nehezen tudok mit kezdeni, akkor keresek egy mást az ügynökségnél, aki ezt az egész sztorit úgy megcsinálta, hogy nincs benne technikailag hiba. A függőlegeseket, vízszinteseket célszerű tartani. Ez nagyjából igaz a második képre is, ez is ugyanarra dől. A harmadik kép rendben van, bár a hálóból adtam volna még egy kicsit, hogy értsük is, hogy mi lóg ott be, de ez a kép rendben van. Nem értek a vízilabdához, úgyhogy azt gondolom, hogy a következő is abszolút rendben lévő, itt, ha minden igaz, dobunk mindjárt egy gólt. A közönségről készült kép, mint hangulatkép tulajdonképpen rendben van, bár akkor kellett volna exponálni, amikor a közönség éppen örül. Most annyira nem feszült a figyelem, van, aki teljesen mással foglalkozik, a kisgyerek kér még egy szendvicset, a másik srác magyarázza a piros pólósnak, hogy „te, figyelj, utána elmentünk a csajjal, meghívtam őt egy pub-ba”, közben a szőke hajú lány a punk barátaival majszolja a szotyit, szóval millió-millió történet, és mind kicsit magával van elfoglalva. Valószínű, ha ez éppen egy góldobásnál van, akkor ezek egy emberként ugrálnak és üvöltenek. Ez szerencsésebb lett volna, ha így történik meg, de az ábrázolás maga rendben van. Az eredményjelző tábla is értelmes és értelmezhető, itt is dől az egész hanyatt, nem tudom miért. Utána, amikor a srácok lemennek a színről, ez teljesen rendben lévő kép, integetnek, örülnek, boldogok. Ezek apró hibák, amiket felsoroltam, a ferdeséggel kell tudni mit kezdeni. Megvan a három csillag, mert az, hogy a riport ennyire össze van szedve, tökéletesen rendben van. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

48
Értékelem!

Nagyon köszönöm! Sajnos sokáig gondolkodtam, hogy a rengeteg kép közül melyikek illettek volna bele a legjobban a riportba, igazából nem volt szívem egyet sem kihagyni, de mégis meg kellett lépnem. Ezek a képek maradtak, ami lehet, hogy rossz döntés volt, lehet hogy nem, de azt hiszem, itt mindenből látni egy keveset! Egyébként baromi nehéz volt a lelátóról követni a fényképezőgépemmel az eseményeket, olyan képeket csinálni, ahol mozgás is van, és nem elmosódott, és még az esemény is látható! Ezek a fiúk a másodperc töredéke alatt változtatták a helyzetüket! Szóval, ez lett belőle! Szép napot mindenkinek, és köszönöm a hozzászólásokat!

51
Értékelem!

Nekem is tetszik, bár az egyes képekkel kapcsolatban lehetne kompozíciós kifogásokat felhozni. Riportként jól működik, egyetlen gondom van vele - mintha kicsit eltolódott volna a hangsúly a bevezetés-befejezés javára. Magáról a meccsről olyan kép, ahol a játékosokat látjuk csak egy került bele. (ráadásul ott is egy testetlen kéz lenget éppen) Ez így olyan hatást kelt, mintha az eseményen maga a játék csak kevéssé lett volna fontos, többet figyeltél volna a körítésre, mint a meccsre. Szerintem.

60
Értékelem!

Ez a képsorozat szerintem jó példa a riportra, mint olyan. Pontosan végigveszi egy történés lépéseit: bevezetés, tárgyalás, befejezés. Szóval korrekt.

Új hozzászólás