Én

Egyenlőre csak egy ilyen kézből készített képpel tudok indulni az első leckén. Amint lesz lehetőségem készítek állványról is egy (vagy több) jobb minőségűt. Ez szintén egy telefonnal készült kép. De a lényeg benne van :)

Várom az ismétlést, ami nem a férfivécében készül - jó, viccelek, de tényleg olyan, mintha épp befejezted volna a munkálkodást és oldalra nézel, na, itt vagyok, aztán mégy kezet mosni. Fontos a környezet. Ahogy a macskánál is. Ismétlést kérek. (hegyi)

Hozzászólások

0
Értékelem!

Igy igaz.
Az első képem a telefon előlapi, gyengébb kamerával készült villanykörtés gyenge fényben. A kép meg is lett vágva, így még jobban romlott a mínősége.
A második kép pedig már állványról készült a hátlapi, jobb mínőségű kamerával, természetes fényben.
Az ISO-val és a többi beállítással még csak most kezdek mélyebben foglalkozni. Szép lassacskán, fokozatosan haladok előre, aztán ha már jobban mennek majd a dolgok, akkor beruházok egy komolyabb gépre is.
Köszi az infót! ;)

0
Értékelem!

Üdv hivatalosan is! :)
A lényegtől eltérve most kicsit technikai irányban lenne észrevételem. A fotó aláírásából kiderül, hogy látod a fotó technikai problémáit, és úgy tűnik, az állványra gondolsz megoldásként. Az állvány jó - de pl a bemozdulások ellen használatos, amikor hosszabb expókat készítesz, mert mondjuk kevesebb a fény. Mindez igaz. De az is hozzá tartozik, hogy a mobilos fényképezők kevés fényben hamarabb "meghalnak". Ennek elsődleges fizikai oka, hogy nagyon pici az érzékelőjük. Ezen pici érzékelők tulajdonsága, hogy kevés fényben durván szemcséződik a képük - az automata elektronika ilyenkor nagyobb ISO fényérzékenységre állítja a gépet, és valójában ez a nagyobb ISO ezen a pici érzékelőn, ami már zavaróan nagy szemcsékben jelentkezik a végeredményen. Ezért hatványozottan romlik a fotó minősége más rendszerekhez képest is. (Ehhez jöhet persze még a rendszerint alkalmazott veszteséges tömörítés (JPG-be mentés) stb).
Szóval ezen sajnos az állvány nem segít. De kicsivel több fény is már hatványozottan jobb eredményt jelent! A másik, most feltöltött önportrédon számomra látszik például, hogy ott nagyobb volt a fény, és talán természetes fényt, vagy ahhoz közeli színhőmérséklettel esett be.

Új hozzászólás