Én

Vakum tesztelésének 1ik eredménye. Godox tt685s

Látom, te is elszaladsz a technika felé, de azt mondom, korai. Az alap a komponálás, mi miért kerül a képre, és itt ez most zavaros. Javaslom, hogy előbb találd ki a képet, mert nem az a baj, hogy ott a kapcsoló, az ágy, a másik szoba, hanem hogy ezek együttese nincs kitalálva, esetleges, csálé. Ismétlést kérek. (hegyi)

Hozzászólások

0
Értékelem!

Oksa. Augusztusig megpróbálok beszerezni mindent, amit elterveztem. Addig még lesznek alkalmak bőven gyakorolni. Erdélyi körútra :)

1
Értékelem!

Akkor a privát javaslataim a következők (az igazán tuti majd az elemzéssel jön)
1) Háttér. Nem kell feltétlenül, hogy fehér legyen, de ne legyen intenzív szín. Ha nincs, akkor vasalt lepedőt eszkábálhatsz oda valahogy. Vagy udvar ha van, vagy fészer, külső házfal, kültér, próbálgasd. Ha derítő vakuzásra használod a hátteret, akkor az viszont legyen fehér (indulásnak).
2) A fényképezők zöme beállítható nagyobb időzítőre is. Állítsd 10mp-re. Vidd messzebb a fényképezőt (Aps-C szenzoron az 50mm objektív beállítás kb a fullframe 75 mm-nek felel meg, tehát az már egy kis tele!) Lehet mindig találni valamit, amire rá lehet applikálni (székre hokedli,. hokedlire sámli, sámlira könyv... :) de le ne essen! Van egy pici rázkódása kioldáskor is a tükörrefexeseknek :)). És én a helyedben nem vakut vettem volna másodiknak, hanem állványt + kioldót. Én egy pár ezer forintos öreg állványt használok amúgy, alapvetően megfelel a célnak.
3) Vaku. És javaslom, ezeket az alap dolgokat ki kellene gyakorolnod vaku nélkül először, természetes fénnyel.. A vaku - ebben teljesen igazat adok az ellenzőinek - kezdőknél csak nagyon megnehezíti a dolgokat.De szorgalommal akár pár hét, pár hónap alatt felhozhatod magad oda, hogy biztosan és kreatívan használd a felszerelésed. Persze közben lehet játszani a vakuval is, de az alapnak meg kell lennie nélküle is szerintem, és akkor fogsz tudni gondolkodni benne.

0
Értékelem!

Köszke. Megpróbálok, majd még ezen alakítgatni. Sajnos a falak nem fehérek. A levágás azért lett, mert asztalon való ,, egyedi" támasz és köztem nem tudtam olyan távolságot jól kialakitani, hogy fókuszban maradjak. Nincs még kioldom, de a kép 2 s idozitovel, 35 mm aps c szenzor készült. 50 gyutavval szerettem volna lőni a képet. Alakul, majd ez még szerintem.

1
Értékelem!

Az első ami feltűnik, hogy a háttérben a narancssárgás szín bekavar, a bőrnek nem jó tónust kölcsönöz. A másik, hogy ne nyakazd így le a modelledet, ezt most semmi nem indokolja. :)

Új hozzászólás