Érted gyújtok ma gyertyát
Nekem ilyen a gyász. Ettől a leckétől még nagyon messze vagyok ugyan, de mostanában készítettem és úgy gondoltam, ha már megvan, fel is tehetném.

Nagyon szép az, ahogyan a gyertyafényben a fekete-fehér képnél a kéz erek, a kéz felületei látszanak és nagyon szép a gesztus, ahogyan a két kéz elénk tárja a gyertyát. A fekvő formátumú képnél ugyanakkor minden jobbra van komponálva. A gyertya formája és minden, az abban az esetben, ha még hatékonyabban dekomponált lenne, akkor elképzelhető, hogy valamilyen ritmika létrejönne a képben. De most úgy tűnik, hogy ez egy középpontos kép szeretett volna lenni. Ez a középpontozás ugyanakkor el van bal felé tolva és tulajdonképpen az aszimmetrikus döntés nem indokolódik most ebben a helyzetben. Sem a szimmetria nem jön létre, mert hogy a jobboldali felületen van végig ez az információ, amit a gyertyával látunk. Tehát igazából, ha azt próbálom követni, ami a képen látszik, akkor számomra fontos lett volna, hogy a bal kéz ne maradjon takarásban. Vagy, ha a két kéz egymásra helyezve elénk tárja ezt a látványt, akkor a gyertyát, ezt az egy darab gyertyát tettem volna picit közép felé, merthogy most a képen azt a jelzést látjuk, hogy ez az egy gyertyafény világítja meg a felületet. Ennek ellenére én azt mondom, hogy ez egy nagyon szép vállalkozás. Remélem, hogy evvel még a Zoltán fog foglalkozni a későbbiekben is. Mindannak ellenére, amit elmondtam a képpel kapcsolatban én ezt egy három disznós képnek értékelem.
   Miközben valószínűleg nem ez az egy gyertya világítja meg – teszi hozzá Hegyi – mert ekkora éles árnyékot nem adna a gyertya, mert akkor minden irányba adná ezt a kis árnyékot. Tehát, hogyha meg ezt vesszük, hogy valamilyen pótfényforrással rásegített erre, akkor talán lehetett volna ezt a pótfényforrást úgy megválasztani, annak a helyét, hogy a gyertya árnyéka ne a mutatóujjnál legyen. A másik ami eszembe jutott, nem tudom, hogy igazam van-e, de nekem az egy picit furcsa, hogy itt van egy megfolyás ezen a gyertyán, de ez nem a tenyérbe folyt. Tehát úgy csinálok mintha. (szőke-hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm az értékelést!
Zsolt igazad van, sajnos ez tényleg csak "mintha". Az egyes verziók, változatok készítése között a gyertyát le kellett tennem, miközben állítgattam a gépen, lámpán, derítésen. Aztán újra felvenni, meggyújtani, újra expo, stb. Ez a sokadik próbálkozás, és ez tényleg látszik.
András, ezt most nem teljesen értem, de még gondolkodni fogok rajta. Nem akartam középre tenni, mindenképpen valami feszültséget szerettem volna belerakni azzal, hogy "billen az egyensúly".
Illetve ha azt mondod, hogy a gyertya helyzete és a megvilágított rész nincs összhangban, ez igaz. Erre tényleg nem figyeltem...
Még egyszer köszi, próbálkozom tovább.

Köszönöm, hogy megnéztétek és hogy írtatok!

Na igen... Asszem ez megfejtés.

Kifejező a kép. Gratulálok!

Köszönöm Szabolcs, örülök, hogy tetszik.

ez nagyon szép kép lett, gratulálok! a minimum 3 gyesznó

Új hozzászólás