Erzsébetváros

Erzsébetváros

Jó ez a szinte konstruktivista, vagy akár kubista festményre hajazó képi világ, ahogy egy pusztuló környezet, egy lichthof ablak maradványa és a romos fal kiadja ezeket a négyzet és téglalap formákat. Első ránézésre fura a kép alja, azzal a leomló rendetlenséggel, de aztán minél többet nézem, annál inkább azt gondolom, hogy kell oda ez, mert ettől fotó, ettől több, mint formajáték, ez adja azt a fűszert, ami a szocio fűszere, az élet nyomai, az értelmetlenné váló múlt nyomok, azok a helyzetek, amik ebben a kemény sárosságban, ebben a feketére és fehérre redukált dokumentumban rögzülnek. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Köszönöm az értékelést és a hozzászólásokat! László, nincs színes változat, mert, bár digitális géppel készült, át volt állítva ff-re.

Nagyon jó meglátás a lepunnyadt környezetröl, talán a kábelek nélkül(?) még jobb lenne. És milyen lehet szinesben?

..

István megelőzött.. de talán nem is baj.
Absztraktnak én se érzem de ez csak besorolások annak meg amúgyse vagyok a híve.. Mint téma és fotó tetszik! Magam is sokat foglalkozok ezzel mint témával.
Szép a szölgetesedése a marknás egyben máló merev vonalasság amit bátortalanul tör meg a drotok és vakolat amorf alakjai! Ennek kicsivel több teret hagyva jó kontrasztjáték lehetne nem csak a sötét-világos kompoziciós elemekben, igaz akkor eltűnne a fenti szép lezárás, no mindegy.
tetszik!
d

Nem tudom már szó nélkül hagyni a képet, de még nem tudtam megfogalmazni a gondolataimat teljesen tisztán. Azért megpróbálom. Erős érzéseket vált ki a kép belőlem, de nem annyira absztraktnak, mintsem konstruktívnak látom a kép szerkezetét. Persze absztrakt rajta az idő nyoma. Az ablak erősebb nekem a máló vakolatnál, a lábazati szemétnél (vagy legalábbis ugyonolyan súlyos). Ugyanakkor a vonalak, határolók, nagyon szépen osztják a képet. Nekem kifejezetten tetszenek az ilyen fotók, ezt a képet is szeretem, viszont érzéseim borongósak tőle.
Mintha több dimenzióban mozogna a kép: 2D az alap, de a hulló vakolatnál mintegy a vázra fel(/le)kerül a matéria...

Üdv. István

Új hozzászólás