Erzsébetváros

Erzsébetváros

Jó ez a szinte konstruktivista, vagy akár kubista festményre hajazó képi világ, ahogy egy pusztuló környezet, egy lichthof ablak maradványa és a romos fal kiadja ezeket a négyzet és téglalap formákat. Első ránézésre fura a kép alja, azzal a leomló rendetlenséggel, de aztán minél többet nézem, annál inkább azt gondolom, hogy kell oda ez, mert ettől fotó, ettől több, mint formajáték, ez adja azt a fűszert, ami a szocio fűszere, az élet nyomai, az értelmetlenné váló múlt nyomok, azok a helyzetek, amik ebben a kemény sárosságban, ebben a feketére és fehérre redukált dokumentumban rögzülnek. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

14
Értékelem!

Köszönöm az értékelést és a hozzászólásokat! László, nincs színes változat, mert, bár digitális géppel készült, át volt állítva ff-re.

24
Értékelem!

Nagyon jó meglátás a lepunnyadt környezetröl, talán a kábelek nélkül(?) még jobb lenne. És milyen lehet szinesben?

..

14
Értékelem!

István megelőzött.. de talán nem is baj.
Absztraktnak én se érzem de ez csak besorolások annak meg amúgyse vagyok a híve.. Mint téma és fotó tetszik! Magam is sokat foglalkozok ezzel mint témával.
Szép a szölgetesedése a marknás egyben máló merev vonalasság amit bátortalanul tör meg a drotok és vakolat amorf alakjai! Ennek kicsivel több teret hagyva jó kontrasztjáték lehetne nem csak a sötét-világos kompoziciós elemekben, igaz akkor eltűnne a fenti szép lezárás, no mindegy.
tetszik!
d

19
Értékelem!

Nem tudom már szó nélkül hagyni a képet, de még nem tudtam megfogalmazni a gondolataimat teljesen tisztán. Azért megpróbálom. Erős érzéseket vált ki a kép belőlem, de nem annyira absztraktnak, mintsem konstruktívnak látom a kép szerkezetét. Persze absztrakt rajta az idő nyoma. Az ablak erősebb nekem a máló vakolatnál, a lábazati szemétnél (vagy legalábbis ugyonolyan súlyos). Ugyanakkor a vonalak, határolók, nagyon szépen osztják a képet. Nekem kifejezetten tetszenek az ilyen fotók, ezt a képet is szeretem, viszont érzéseim borongósak tőle.
Mintha több dimenzióban mozogna a kép: 2D az alap, de a hulló vakolatnál mintegy a vázra fel(/le)kerül a matéria...

Üdv. István

Új hozzászólás