és akkor most belépek a fénybe

És akkor most belépek a fénybe - és remélem, nem esek hasra az előttem lévő akadályban.

Egészen meseszerű ez a történet, valami módosítás valószínűleg van a képen a tónusrenddel, de mellékes, mert jól hoz egy érzést, nagyon jó a megfigyelés. Azon kívül, hogy meseszerű, van benne valami kísérteties is. Borzongató az az érzés, hogy különösebb vacakolás nélkül megélhető egy olyan helyzet, amit aztán a trükkmesterek egy filmben hosszú-hosszú időn keresztül próbálnak imitálni, amikor az UFO-k megszállják a földet, vagy amikor valami paranormális tevékenységről szóló filmet látunk, akkor is hasonló fényjátékokat játszanak, és ez itt a valóságban megtörténik. Ez egy nagyon jó megfigyelés. Azon ritka esetek egyike lesz az, amikor reagálok arra, amit a hozzászólásoknál olvastam, hogy itt a kép előterében van egy kis zöld növényke, és ez zavaró. Igen, lehet mondani, hogy ezt ki lehetne onnan tisztítani, de akkor ki lehetne tisztítani azokat a vízszintes ágakat is, amik ide behajlanak, mert nekem azok is zavarják a kompozíciót. De ha mindent kitakarítok ebből a képből, akkor lehet, hogy eljutok a sterilitásnak arra a pontjára, amikor már a hitelessége csökken a történetnek. El kell azon is gondolkodni, hogy ezek a hibák, ezek a nem odavalónak ítélhető képalkotói elemek a valóságról szólnak, és ettől lesz az egésznek az a dinamikai tartománya számottevő, amitől nem azon gondolkodom, hogy ezt most milyen manipulációval hozta létre, hogyan alkotta meg, labortechnika, vagy fotosop-trükk, hanem elhiszem azt, hogy igen, egyszer csak találkozott egy ilyen fénytani helyzettel Mariann. Tehát nem tudom innen eldönteni, hogy mi lenne akkor, ha az ott nem lenne, csak van egy ilyen meglátásom. Ettől függetlenül én azt mondom, hogy ez egy három csillagos lecke, és megvan a leckemegoldás is, mert ezek a fény-árnyék játékok fontosak. Amikor a lecke feladásra került, ennél tárgyiasabb megoldásra gondoltam, de az én elképzeléseim, az én fantáziám is véges, és örülök annak, hogy más teljesen más irányból közelít meg egy leckét, mint ahogy azt a feladásnál gondoltam. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Gábor, köszönöm a tippet, kipróbálom.

Szerintem volna mit javítani. Konkrétan ezt a két zöldséget elöl középen illetve a jobb szélen kellene kitépni, vagy legalább árnyékolni, mert így felesleges hangsúlyt kap. Sőt, az aljából is vágnám ezt a megvilágított részt, mert a szándékolt hatással ütközik. Szerintem.

Gergely, ettől a hozzászólástól elakadt a lélegzetem :D :D köszönöm, sikerült kiráznod a rossz hangulatomból :D

Jo kis erdoreszt talaltal magadnak :)
En a cimvalasztassal nem tudok teljesen azonosulni, a tobbi nagyon is rendben van.
A kep feltehetoleg egy 70es-80as evekben keszult sci-fi-thriller-horror egyik vagokepe, mely a kiszolgaltatott (labbelijet vesztett) leanyzo ideg-es ruhaszaggato menekuleset mutatja A. a zombimutansrovarok B. foldonkivuliek (esetleg a foldonkivulieket uldozok) C. a berkommando elol, ki a nyomaszto rengetegbol.
Ezt a hangulatot gyonyoruen tamasztja ala a metakommunikacio, a kisse eloredolo, lenduletrol arulkodo testtartas, a `ruhatlansag`, a perspektiva illetve a feszultseget fokozo allo kepformatum is. Megneztem ff-ben is, es ugy is szerettem. :)
Visszamennek meg ebbe a fenyvesbe...no nem azert, hogy ezt a kepet javitsam, hisz` nem nagyon van mit. Csak ugy.

Új hozzászólás