Fagyos köd

Ez a kép Gödön készült az újév másnapján , ez az első képem 2017-ben.Telefonnal készült sajnos és amiért ez létre jött egyszerűen nagyon tetszett ez a látvány ,és meg akartam örökíteni a pillanatot. A kép sajnos nem tökéletes ugyanis nem szimmetrikus, de nem sokat veszített ezzel az értékéből.

Üdvözlünk a Látszótéren, erős kezdés ez a kép. A telefonnal sajnos nehezebb fényképezni, egyenesen, mint egy keresővel rendelkező fotómasinával, ennek több oka van, a hátlapi fotózás a régi fakamerákon működött, de ott állvány volt és precíz skálázás a mattüvegen. De utólag lehet korrigálni. Most picit el vagyunk fordulva az óramutató járásával megegyezően és ettől a talán fél foktól a nyugalma lesz bizonytalan a kompozíciónak. A másik a tömegelhelyezés. A sötét és világos foltok egymáshoz viszonyított aránya. Ehhez most mintha sok lenne a jobboldali rész. De összességében van hangulata. Várom a folytatást, főleg az első leckével. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

12
Értékelem!

Róbert Üdv a Téren! Látom, többek szeme megakadt itt. Egy részt, mert (jó) hangulatos kép, másrészt a tömegelosztás miatt.
Na most látom, hogy a Hegyit ismétlem.

12
Értékelem!

Robi, fejleszd és mutasd magad bátran, ehhez a fotóhoz meg én csak gratulálok, üdv a Téren!

21
Értékelem!

Becsapós ez a kép :), mert ugye nem szimmetrikus, de azért még is olyan hatást kelt, függetlenül, hogy tudatos vagy sem a szerkesztés. Ezért nem ment el szónélkül Rita sem a kép mellett szerintem (s én sem, meg majd Zsolt úgy is megmondja :) )...
Azért kelt hiányérzetet, mert az aszimmetria miatt vágyod a baloldalt, vagy vágyod, hogy a két sínpár közt légy, mert az ember a teljességre szeret törekedni, de pont ebből kizökkent ez a nézőpont. Ha nem is tökéletes kép, de mindenképpen olyan vonal amivel érdemes kísérletezni, szerintem.

28
Értékelem!

Én azért csak középre mentem volna, hogy minden párhuzamos és szimmetrikus legyen, bennem egyfajta hiányérzetet kelt így. :)

Új hozzászólás