Felemészt

Amikor epekedve vársz egy pillantást, egy mosolyt, egy arcot, egy hangot... és mindez csak ritkán, pillanatokra, távolságtartón adatik meg, és nem tudod, nem tudhatod, mit hoz a jövő, akkor kegyetlen zsarnokká válik a szeretet. Elhatalmasodik benned, és legyőz. Felülkerekedik rajtad. Már nem a barátod, hanem az ellenséged. Felemészti előbb lelkedet, aztán egész valódat. Már nem szépet ad, hanem fájdalmat. Egyre nagyobb és nagyobb fájdalmat. Amit már nem tudsz elviselni.

Hozzászólások

Kedves Zsófi! Szeretném elkérni ezt a képedet ajánlóképnek a GórCső következő adásához, amely a rádióban lesz hallható 01.21-én este 8 órától. Hallgass minket te is, gyere csetelni!

Ehhez mást nem tudok hozzá fűzni, mint azt, hogy köszönöm!

Nézem már egy ideje, gondolkodom, hogy mit tehetek hozzá. A cím jó, erős, képbe helyez, és meg is mozgat azzal, hogy nem egy állapot vagy helyzet megnevezése, hanem egy cselekvésé. Mit csinál? Felemészt. Zajlik, van idődimenziója, pont olyasmi, amit a pillanatot megfagyasztó fényképezésben nehéz átadni. A leirat kifejti, mégpedig olyan csavarral, ami szintén tetszik, egy alapvetően pozitív érzés pusztító hatásának érzékeltetésével. Átélhető, kívülről, belülről, mindkét oldalról megélt tapasztalatokat kavar fel. Összhangban van a címmel. De mivel ez Lát-tal kezdődő tér, mi van a képi megfogalmazással? Hát az van, hogy nekem az is tetszik. A már ismert, rezzenéstelen tekintet, hollószemek, hollóidők, és a roncsolás, ami nem utómunka, hanem valóságos, mégis hasonló ahhoz, ahogy a digitális adás esik szét a sávszélesség csökkenésekor, a máskor láthatatlan tömörítés egyre nagyobb területen láthatóvá válik, információt vesztünk, részletgazdagság, finomság, árnyalatok átmenete eltűnik, valahogy mindennek széle lesz. Nem tudom, Hegyi tud-e még okosságot ehhez, én nem látom, hogyan lehetne ez jobb ennél. Nekem összhangban van a cím, a szöveg, a kép, elhiszem, hogy ez egy megélt helyzet helyénvaló, arányos és befogadható kifejezése. Szinte már fotográfia.

Új hozzászólás