Fésűk

Hely: Budapest, északi összekötő.
Gép: canon 450D, 75-300 kit obi.
Hogyan: Korlátra támasztott gép, a híd másik oldalán lévő korlátok résein át a Dunán evező kajakosok láthatóak.
Miért: A kép elkészülte után a Fésűk címmel gyors barátságot kötöttünk.

Fésűk: A természet és az ember kapolcsolata? Van különbség a kettő között? Szerintem természet az ember és az ember a természet. Ahogy a kajakosok "fésülik" a képességeiket a kajakozás által, épp úgy "fésülik" Dunát az evezésük által. Ahogy a természet "fésüli" a -végtelen-lehetőségét a folyamatos fejlődés és hanyatlás által épp úgy "fésülik" a híd korlátai a látványt.

Hozzászólások

0
Értékelem!

Zsolt, köszönöm az információt.

A rövidtávú memóriám a szerverbajhoz hasonlatos. -Nem emlékszem mit töltöttem fel.-
De töltök majd, újra valamit.

0
Értékelem!

Olivér, írtam mailt neked, amit feltöltöttél képet tegnap, az szerverbaj miatt elveszett, szóval kérlek töltsd fel újra. Köszi.

0
Értékelem!

Tetszenek a megfigyelések Zoltán.

Csinálok egy szerkesztést az instrukciók alapján.

Rács ritmusa: 2 sor rács fut egymás mellett, külön-külön szabályos ritmussal, a képen összemosódik a két sor innen a szabálytalan ritmus.

Rács dőlése: középen -elméletileg- stimmel, de mivel kb a híd közepén jártam, amikor feltűntek a kajakosok -majdnem- a híd lábánál (500m-re kb attól a ponttól ahol jártam), így sréhen lehetett befogni a rácsokat/kajakosokat ezért a szélső rácsok dőlése. :)

0
Értékelem!

Érdekes kép ez Olivér, mert -- a címeddel élve -- összefésülöd a természetet a környezettel. Ezek a fekete sávok egyértelműen mesterséges, azaz környezeti elemek, bár az hogy korlát nem nyilvánvaló főleg hogy nem egy ismétlődő ritmusa van. Igazából nem is kell, hogy azzá váljon. Ez szerintem egy jó meglátás.

Picit a jobb felső sarok feketesége, a part nagy fekete foltja az ami számomra felbillenti a képet. Én azt onnan levágnám, hogy a nagy vastag rács adja a jobb szélét, és a képarány tartása miatt a tetejéből is mehet kicsi. Egész kicsit amúgy dőlni látszol a sávokkal, ami azért zavaró, mert a képszélekhez közel feltűnő.

0
Értékelem!

Köszönöm az üdvözlést.
Szervusz.
:)

0
Értékelem!

Ennél, a negyediknél figyeltem meg, hogy új ember érkezett közénk, üdv a Téren, Olivér!

Új hozzászólás