fluxuskondenzáció

mobillal "fényfestés" a telefontartóból

Több kérdés is felmerül bennem a kép kapcsán. Az első, legkönnyebben korrigálható, hogy a színvilág most kapott egy zöldessárga elszínezést, én ezt visszahoznám, koszos, öregített érzetet ad most a kép. A másik a képarányé. Ha ez kifejezetten arra készült, hogy legyen valami fejléc kép a facebookra, akkor értem, de múgy ez a képarány nekem idegen. Nyilván ez egyéni, és vannak szituk, amikor okolható ez a fajta vágás, de most itt ez az absztrakt bármilyen képarányban működhetne, nincs szükség arra, hogy eltérjünk a klasszikus arányoktól. A harmadik kérdés a legnehezebb. Az ilyen bemozdult, hosszú expós városképek akkor igazán izgalmasak, ha annyi azért megvan mozdulás nélkül is a környezetből, hogy az valamelyest beazonosítható szituációt mutasson, vagy a helyszínre jobban lehessen következtetni. Ha ez nincs, akkor is lehet izgalmas egy ilyen fényjáték, csak nagyobb az esélye, hogy hamarabb rá tud unni a néző. Mindezekkel együtt két csillag most. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Jó törekedni a klasszikus képarányokhoz, ha lehet, és ha kifejezetten nem indokolja semmi, hogy eltérjünk. Mármint ezen azt értem, hogy nyilván van, ami ebben a képformában lehet eleve jó és erős, de ha valamit azért kell vágni, mert valahogy sehogy se akar összeállni amúgy, akkor érdemes újra nekifutni és ennek tapasztalatával ismételni.

Szia Zsolt! Köszönöm az elemzést. A vágás valójában azért kellett nekem, mert a téma nincs középen és nagyon bénán mutatott.

Új hozzászólás