fluxuskondenzáció

mobillal "fényfestés" a telefontartóból

Több kérdés is felmerül bennem a kép kapcsán. Az első, legkönnyebben korrigálható, hogy a színvilág most kapott egy zöldessárga elszínezést, én ezt visszahoznám, koszos, öregített érzetet ad most a kép. A másik a képarányé. Ha ez kifejezetten arra készült, hogy legyen valami fejléc kép a facebookra, akkor értem, de múgy ez a képarány nekem idegen. Nyilván ez egyéni, és vannak szituk, amikor okolható ez a fajta vágás, de most itt ez az absztrakt bármilyen képarányban működhetne, nincs szükség arra, hogy eltérjünk a klasszikus arányoktól. A harmadik kérdés a legnehezebb. Az ilyen bemozdult, hosszú expós városképek akkor igazán izgalmasak, ha annyi azért megvan mozdulás nélkül is a környezetből, hogy az valamelyest beazonosítható szituációt mutasson, vagy a helyszínre jobban lehessen következtetni. Ha ez nincs, akkor is lehet izgalmas egy ilyen fényjáték, csak nagyobb az esélye, hogy hamarabb rá tud unni a néző. Mindezekkel együtt két csillag most. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

0
Értékelem!

Jó törekedni a klasszikus képarányokhoz, ha lehet, és ha kifejezetten nem indokolja semmi, hogy eltérjünk. Mármint ezen azt értem, hogy nyilván van, ami ebben a képformában lehet eleve jó és erős, de ha valamit azért kell vágni, mert valahogy sehogy se akar összeállni amúgy, akkor érdemes újra nekifutni és ennek tapasztalatával ismételni.

0
Értékelem!

Szia Zsolt! Köszönöm az elemzést. A vágás valójában azért kellett nekem, mert a téma nincs középen és nagyon bénán mutatott.

Új hozzászólás