Fogadás előtt

Fogadás előtt

Parkavató.

Nem tudom, hogy milyen helyzet lehet ez azon kívül, hogy azt látom, hogy egy parkavató, de hogy az mit is takar, azt nem tudom, és nem is biztos, hogy kell. A lényeg az, hogy egy jó megfigyelői pontot talált magának Csaba. Hogy itt a szél fújt-e, és attól mozdult meg minden egy kicsit, azt nem tudom, de valószínű, hogy így van. Mindenesetre egy gusztusosan megoldott kép. Annyit tegyünk hozzá, hogy nyilvánvalóan az adott helyzettől is függ, hogy honnan és mit tudunk ábrázolni. A kép szélénél, a bal oldalon belóg valami, az asztalterítő pedig valamennyire kilóg a képből, de ez legyen a legnagyobb problémánk. El tudom fogadni a képet az ünnep leckére azzal együtt, hogy valami nekem még ebből a dinamikából hiányzik, talán egy kis vörös. De ez nem elsősorban a fotós kérdése, vagy nem csak az övé, hisz az ember nem hord ilyenkor piros-pöttyös labdát a zsebében, hanem a dizájneré, aki összerakta ezt az ünnepi helyszínt. Valamilyen dinamikát érdemes ilyenkor visszahozni. A zöld és a fehér, és ezek az ágról lógó nájlonok jó ötletek. Talán valami virágot tettem volna az asztalra, de még egyszer mondom, ez nem a fotós kérdése. Úgyhogy a 3 csillag megvan erre a képre, a leckemegoldással viszont egy kicsit várnék még. Kérni szeretnék még erre a leckére képeket. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

40
Értékelem!

Köszönöm szépen az elemzést!

36
Értékelem!

Köszönöm. :)
Ez egy parkavató előtti bejáráskor készült. Nem ez az egyetlen kocka, de nem hiszem, hogy a többi jobb lenne. Tudom nem tökéletes, kicsit fordultam volna is és nem vágtam volna ilyen szűkre. Sajnos volt szép számmal mászkáló ember, készülődő alkalmazott, akik csak zavaróak voltak a képen.

47
Értékelem!

Nagyon jó, de hogy a francba lehet egy ilyet meglátni? Számtalanszor láttam hasonlót, eszembe is jutott, hogy ebben valahol van egy nagyon jó fotó, de képtelen voltam megtalálni, hogy honnan hogyan lehetne lefényképezni, hogy legyen is valami használható belőle.

54
Értékelem!

Csaba, amit megláttál, az egészen zseniális, szürrealitásba hajló. Ha többet exponáltál, lehet, hogy nem is ez a legsikerültebb. Ha csak egyet, akkor az a tanulság, hogy egy jó témát körül kell lőni, mert ez nem egy egyszerűen megfogható helyzet.
Azt mondják a hozzáértők, hogy aki meg akar tanulni komponálni, az fél évig egy fix, normál látószögű objektívet használjon. És semmi mást.

51
Értékelem!

Nagyon könnyed, súlytalan hangulat van. A kompozíción gondolkodtam: hogy mi a szerepe a lent meghagyott térrésznek. Talán a térbeliséget erősíti

Új hozzászólás