Forgásban

Forgásban

Nagyon érdekes a helyszín, amit talált Csaba, nem tudom, hogy ez hol készült, nagyon fura, hogy ezeket a szimbólumokat együtt látom. Az is érdekes, hogy ez hogyan kerül egy képre az elmozduló ívekkel szimbolizált csillagos égbolttal. Jó az irány, és tetszik nekem, de nem nagyon értem még egyelőre a párhuzamot a két történet között. Olyan az egész, mintha két negatívból lenne összerakva, az egyiken lenne az elmozdulás, és lenne egy másik kép, azért, hogy ne legyen unalmas maga ez a mozgásmegfigyelés. Szóval most valahogy abban vagyok bajban, hogy ez a kettő hogyan csatlakozik. Ettől függetlenül, mint leckemegoldás, ez egy rendben lévő ötlet, és a kivitelezésben sem tudok nagyon hibát felfedezni, úgyhogy megadom rá a 3 csillagot, a leckemegoldással egy kicsit még várnék, de talán érdemes lenne végiggondolni, hogy ezt valamilyen más formában megismételjük, az egyediséget szem előtt tartva. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Szűk ez, az a gondom, elvetted oldalvást a terét.

Köszönöm szépen az elemzést! :)
A veszprémfajszi kálvária a hely. Az elképzelésem az volt, hogy a nekem kicsit misztikus kálváriák, feszületek örökkévalóságát szemléltessem. Ez az állandóság igaz a csillagos égboltra is. Gondoltam kifejező ötvözete a kettő egymásnak. Másfelől a kálvária állandóságát hangsúlyozza az éjszakai égbolton látható csillagmozgás. Bármi történhet, bármi történik, az idő múlik, de a kálvária mindig ott áll.

De jó! Valahol a neten esetleg láthatók a képek?

Igen szoktam olyasmit csinálni, mint Tamás, csak mostanság ritkábban. :)

Húúú, de jó! Csillagfotózol is? Ladányi Tamás egy előadása után teljesen rákattantunk az asztrotájképekre, csillagforgásos fotókra. Ilyesmiket próbálunk lőni.

Tm. negyed százada amatőrcsillagászkodom, így amin csillag(nyom) van, ahoz óhatatlanul másképp viszonyulok, mint a nagy átlag. :) Nem lepne meg, ha többeknek a csíkok mibenléte sem jött volna át elsőre. :)

Egy fix 24-es volt az obi. A torzítások kikalapálása után ennyi maradt. :)
Miért vagy elfogult?

Lévén déli irányban fotóztál, és nem is nagylátószöggel(?) a forgás annyira nem jön ki, legalábbis ami az égbolt forgását illeti. De a képnek valóban van hangulata, és nekem tetten érhető benne a mozgás is, igaz én ezzel a csillagcsík dologgal erősen elfogult vagyok. :)

Szia András,
Örülök, és köszi! :)

Szia Csaba!

Nekem nagyon tetszik a képed!
Picit talán lehetne több a bevezetés, de szuper!

Új hozzászólás