a fürdőkádban

a fürdőkádban

Érdekes megoldás a kettes leckére az, amit Gime mutat, kis jóindulattal akár Gustav Klimt is eszünkbe juthat róla, bár azt kell mondjam, hogy ehhez több tudatosságra lett volna szükség, nem is biztos, hogy rossz irány lenne, ha eleve ezzel az ötlettel készül a kép. Hiszen a tisztálkodó ember a maga kiszolgáltatottságában igen erős jelkép is, ráadásul a kád, mint helyszín jó keretet adhatna a történetnek. Az, hogy Gime hogy áll a technikához, mennyire vigyáz a gépeire, azt hiszem ismert a látszóteresek között, hiszen nem első eset, hogy vízbe ejti a gépét - én mondjuk nem adnék neki kölcsön fényképezőgépet, fene tudja, valahogy félteném. Viszont az a foltosodás, ami a leirat szerint a baleset okán keletkezett, javítandó, remélem javítható is. Van egy másik áttételes utalásrendszer, mégpedig a juhász téli ruhatára, amihez ez a habtenger most képi hasonlóságot mutat, tehát mindenképpen érdekes irány, amit Gime talált magának. Annyit tennék hozzá most is, mint általában a Gimesi képekhez szoktam, hogy több tudatosság, több esztétika, több időráfordítás jót tehet a képeknek. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Igen, volt. Bebugyoláltam a fényképezőgépet folpakba, több rétegbe (7-8!), mindenféle irányokból, hogy minden illesztés le legyen fedve. Az illesztések 5-6 cm szélesek voltak.
Aztán valahogy mégis belement a víz, de nem úgy, hogy beszivárgott, hanem egyik pillanatról a másikra tele (!) lett. Mindmáig nem értem, hogy hogyan tudott azon a 7-8 rétegen kersztül egy pillanat alatt bemenni a víz (úgy, hogy totál tele lett vízzel az egész cucc!), ehhez ugyanis az kell, hogy mindegyik réteg pont ugyanott kezdjen el ereszteni és pont ugyanabban a pillanatban. Ennek viszont meglehetősen kicsi az esélye ugyebár...
Jóü, lehet azt mondani, hogy hülye voltam, de a pláne a dologban az, hogy előtte csináltam egy kísérletet: egy "zacskót" készítettem ugyanígy folpakból, és megtöltöttem vízzel. Az tartott...
OK, nem akarom misztifikálni az esetet, nyilván valamit elbarmolhattam a fényképezőgép "csomagolása" közben, de szerintem ez az eset sem arról szól, hogy nem vigyázok a cuccaimra. Vannak balesetek...

Volt neked valami patakos sztorid is :)

Zsolt, köszönöm az elemzést!
A dolgaimra vigyázok. Mindig. Az vesse rám az első követ, akivel még soha semmiféle baleset nem történt! Ez esetben is mindent megtettem, hogy ne történjen baj. Ha nem tettem volna meg, akkor nem lenne már fényképezőgépem, és ez a kép sem született volna meg. Így csak egy csepp víz fröccsent rá, míg ha nem lettem volna elővigyázatos, beleesett volna a vízbe.
A foltosodás az eset után kb. fél órával ki lett "javítva", azaz letörölve és megszárítva. A képen nem, de ott nem is éreztem szükségét.

András, igazán bátor ember vagy... :))

Jó ez a subás hasonlat is.
Ellenben nem értek egyet a tisztelt urakkal! Szerintem jobb így, úgy már talán sok lenne, nem látnék bele mást mint egy fürdő kádazást, Hiszen mért nézne ránk, miért akarná hogy ott legyünk, ez egy intim cselekvés (legalábbis általában). Nyitott szemmel szerintem snassz lenne.., pontosabban nem elég izgalmas, pedig így szvsz mélyebb üzenete is lehet.
Nem zárom ki hogy nem direkt, de a víz tartománya is oszlik sötét és világos kontrasztokra, és majdhogy nem középen. Nekem ez egy 'Mózes-motívum' a Vörös tenger előtt (természetesen bármilyen burkolt utalás nélkül!).. mi legyen, ha nem megyünk biztos halál ha megyünk úgy is.. és lesüté szemét, várva az isteni gondviselést. Szerintem inkább ilyesmi ez. Amikor már nyakig van az ember a trash-sel, egyébbel becsukja a szemét, nem kell több inger és(...)

Nekem ezért ilyen erős (persze csak 'hangosan' gondolkodtam).

Tényleg érdekes kép, tényleg belenézhetnél a kamerába, mert most a tekintetemet ez a kis fehér baktérium-mütyő vonza leginkább.

Ez nekem is tetszik. Ha még ránk is néznél, tán még jobb lenne. Olyan hatást kelt, mintha egy nagy subában álldogálnál. hideg van, behúzod a nyakad. Frankó.

Köszönöm, Dávid!
És hát... :P de ettől még elkészítheted a te képedet is. :)
Az a kis "fika" különben egy elég veszélyes dolog eredménye, ugyanis majdnem beesett a gép a kádba, de csak annyi történt, hogy fröccsent a víz. Visszaigazítottam és levettem az objekltívet, hogy letöröljem (a gépet nem akartam levenni ezért), s miközben épp az obit töröltem, megint billent, a víz fröccsent... bement a tükörhöz egy kis csepp víz, de ez akkor nem is látszott, pedig direkt néztem. És ahogy a tükör csapódott a fotózáskor, ráfröccsentette a cseppet az érzékelőre, na ez az a "fika" ott a képen. :D
Szóval ez a kép sztorija. :D

András!
Most kifejezetten utálllaak!! :))
Főleg mert pont ma akartam ehhez hasonlót készíteni, elő is vettem a kis yashit..
szégyeld magad, mert piszok jó lett! Még az a kiégett fika izé is jól áll nekije! :)

Elsőre (bár sokan csináltak ilyeneket) Leibovitz Whoopi-kádas képet jutott eszembe, mint egy kontrasztjaként! (és nem csak a bőrszínre értem!!)

Grat, fav!

*** :)

Új hozzászólás