Géppuskafészek

Géppuskafészek

El nem tűnő világ.

Ahogy nézem a képet, azon gondolkodom, hogy honnan lehetett volna ezt úgy megcsinálni, hogy az a helyzet jobban érzékelhető legyen, hogy ez itt maradt valamikorról, a múltból. Nem voltam ott, ezért nem tudom azt mondani biztonsággal, hogy ha a másik oldalról fényképezed, akkor esetleg egy olyan tereptárgy is feltűnik a képen, ami kontextusba helyezi ezt az egészet. Most ez az őszi fa lombozat szépen keretezi, és nagyon érdekes az, hogy az ő fekete-fehérsége, ami hangsúlyos a képen a betonoszlopokkal együtt, ettől jól kiemelődik, de mindeközben lehet, hogy lehetett volna olyan nézőpont is, ahol egy kis víkendház, vagy valami olyan tereptárgy, ami a mára jobban utal, kontrasztosabban ábrázolta volna ezt a szituációt magát. Jó a kompozíció, bár ha egy picit lejjebb guggolunk, akkor lehet, hogy tényleg keretezésként jön létre ez a faág, ami itt most belóg a képbe, és takarja ezt az épületet, és lehet, hogy a fény sok, lehet, hogy attól idegenkedem most ettől a megoldástól, hogy ennyire nagyon verőfényes nap van a képen. Most Tamás segítségét is kérem, de a kettő csillag megvan, csak valamiért ez nekem nem áll össze. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

99.9%, hogy Szekzárd, Bakta-hegy - még ma is megvan
46.3301000N, 18.6925050E
https://en.mapy.cz/s/podonotatu

Tisztelt Bojtár Tamás!

Én gyűjtöm ezeket a figyelőket az ország területén, ezért szeretném megkérdezni, ez a teljesen szokatlan formájú légófigyelő, hol áll?

Tisztelettel:
Tolnai Gergely

Köszönöm az elemzést. Sajnos nincs más nézőpont, sem tereptárgy. A fény azért sok, mert erősen bekeményítettem a képet. Már az exponálásnál is éreztem, hogy nem fejezi ki azt a szorongást, rossz érzést, amit bennem keltenek ezek az itt maradt bunkerek.

Új hozzászólás