Kapunk egy leiratot a rádióadáshoz, nagyon fontos ez a leirat, fontos az üzenet, és örülök neki, hogy Anita észrevette azt, hogy van egy ablakuk, amin, ha leereszti a redőnyt, akkor egy árny-játék jön létre. Képileg is rendben van ez. A történet is oké, a gesztusok is rendben vannak, szóval köszönöm szépen. (hegyi) értékelés:

Hozzászólások

13
Értékelem!

Kedves Anita!
Az ötlet ragyogó. Szép téma, főleg így ősz felé. De térjünk rá a filmecskére.
Két problémára látunk remek megoldást, a háttérben. Fehéregyensúly, és a fényesség. A lehúzott (kitakart) háttérrel, minimalizálhatjuk az ebből eredő kellemetlenségeket.
Ha jól értem, hárman vesztek részt a felvételben. Ketten a kamera előtt, egy segítő a háttérben vigyáz a kamerára.
A fotózáshoz hasonlóan, film készítéskor, is ugyanolyan fontos a képi kompozíció (az emberek, tárgyak lehelyezése a kép terében). Jobb oldalon, sajnos itt egy kicsit kilóg a kosár.
A téma érdekessége, és főleg a felvétel hossza indokolná, hogy a kamera mozduljon meg. Két-három "közeli" a figurát alkotó elemekről, a figurát létrehozó kezekről. Mivel hárman készítettétek a a felvétel, a felvétel megkezdése előtt érdemes megbeszélni, akár le is írni egy lapra, hogy mit mozogjon a kamera. Esetleg le is próbálni, ezeket a "tervezett mozgásokat". A lezárásnál jól a "rávarió", de a mozgás kicsit bizonytalan.
Azt is lehet, hogy az alapfelvétel elkészülte után, ezeket "vágóképeket", külön vagy még egyszer felvenni (insertezés) és a film utómunkái során, a megfelelő helyere bevagdalni.
Baráti üdvözlettel: István

Új hozzászólás