GigapoliszGigapolisz

Gigapolisz
Gigapolisz

Látom, kifogyhatatlan ötleteitek vannak ezzel a szoborral kapcsolatban, és bevallom, nekem ez a kedvencem, mert kerüli a patetikus megfogalmazást, mert mer szembe menni az elvárásokkal, mert sajátos meglátás, és valóban úgy fogalmazza át a látványt, hogy az új értéket hoz létre. Nem mondom azt, hogy mindig szerencsés ez az út, hiszen az alkotói szándékot fontos szem előtt tartani akkor, amikor más alkotó művét, műtárgyát fotózzuk, de ebben az esetben úgy ítélem meg, hogy ez ellen a meglátás ellen az alkotónak se volna kifogása. (Bélám, zárójeles a megjegyzésem, hogy az első 3 leckét meg kéne újra csinálnod...) (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Köszönöm az elemzéseket!
Nem kizárójelben gondolkodom a leckékről, de az első beküldöttjeimet nehéz lesz überelnem :)

bb

Köszönöm, Kedves Dávid és Zoltán!
Hálás téma lehet minden amit meglát,átlát,átértelmez az ember és ami hordoz külső szemlélő számára is befogadható tartalmat.
Az eredeti műtől és annak jelentésétől ilyen esetben el kell tudni vonatkoztatni, figyelmen kívül kell hagyni, szerintem. Hiszen az eredetit ismerő nézőkben sem biztos, hogy tudatosul minek a részletét is látják. Önálló történetnek kell elindulni - kibontakozni akár annyi szálon amennyi ember nézegeti a képet.

üdv. bb

Kedves Béla!

Ez az emlékmű igen hálás téma, ez a két kép pedig véleményem szerint nagyon jól sikerült!

Ebben a bontásban a másodiknál egyáltalán nem jutna eszembe 56 és a 'szoborcsoport'.. Ettől függetlenül is szép felvételek!
d

Tamás, megértem és köszönöm!

Igen, itt egyetértek veled. Az előző képnél nem tudtam elszakadni az emlékmű eredeti jelentésétől.

Új hozzászólás