Görnyedt hát

Ez egy jó szoció, jól mesél egy emberről, egy világról, amiben él, mint egy itt felejtett emlék, minden ellenére, a rohanás, a zaj, az érdektelen nemtörődömség ellenére is teszi, amit fél évszázad óta minden nap, kimegy és söpör. Neki ez fontos és amíg fel tud kelni, ki nem hagyná. Ez benne van. Viszont a tónusrend, a kontraszt csökkentése modoros, nincs oka, miért akarod ebben a szürkében tartani. Érzelmes a kép önmagában, ha erre így erősítesz rá, érzelgős lesz. Ő még itt van, él, még kimegy az utcára, ő nem egy emléknyom, hogy megfakítsuk, attól, hogy öreg, az ő világa, amíg van ereje kimenni, addig ugyanolyan valós, mint a tiéd vagy az enyém. És ha már ennyire közel vagyunk hozzá, megáll ez négyzetesben is. (hegyi)
értékelés:

Miért a hónap képe:

Egy lélek, egy növény sincs az utcán, minden halott, csak a néni él, a kis apróvirágos ruhájában tartja a frontot, öregsége, betegségei és összeroppant csigolyái ellenére tesz a szépért, a jóért, rendezi a portáját. Elsőre az elmúlás és fájdalom érzése ugrott be, főleg azért, mert tudom milyen fájdalmas ez az állapot, de sokadjára nézve a képet összességében nem érzem szomorúnak. Ahogy süt a nap, a néni virágos ruhája és a cselekvőképessége számomra megnyugvást és békességet jelent. Abszolút illik erre az évszakra mindegyik értelmezésben. Márton, a hónap képe a tied, gratulálok, remélem még sok jobbnál jobb képet láthatunk tőled a jövőben és többet megtudhatunk rólad. (Molnár Andrea)

Hozzászólások

Kedves Márton, akkor itt is leírom a teendőid. A 2017 november hónap alatt beküldött fotókból neked kell kiválasztani azt az egy képet, ami a november Hónap képe lesz. Figyeld a november 1 és november 30 között beküldött képeket, és arra kérlek, hogy december 1-én nekem emailben küldd el a kiválasztott kép linkjét, valamint egy szöveges indokló elemzést, miért épp arra a munkára esett a választásod. Szabadon bárkit választhatsz, kivéve engem és magadat. Ami még fontos: nem szabad előre jelezni senkinek, hogy esélyes lehet, vagy hogy kiválasztottad, hogy meglepetés maradhasson a dolog. Köszönöm.

Sziasztok! Köszönöm az értékeléseket! Bocsánat, hogy ilyen későn reagálok!

Márton, itt az a szokás, hogy kommunikálunk egymással, főleg, ha az a megtiszteltetés ér, hogy kiválasztják a munkád a hónap képének. Írtam levelet is, még a facén is, szóval próbáld meg felvenni a fonalat.

Márton, küldtem leírást mailban, hogy hogyan zajlik a válogatás, jelezz, hogy megkaptad-e.

Jó kép, jó választás, szép munka Marci! Gratulálok!

Gratulálunk Marci, novemberben te válogatsz!

Szia Márton!
Ahogy Tamás írja, megható pillanatot kaptál el. A tónusokat is említik a többiek, amiben azért én kis problémát látok. De nem csak ezen a fotódon, hanem mindegyiknél amit beküldtél eddig, ugyanis mindegyik fotód tónusgörbéjének alja hiányzik. Tehát mintha a jó fotón megnövelted volna a fényerőt, de ettől úgy érzem, egy fátyol kerül a képeid elé.

Szerintem ez egy nagyon szép pillanat, jól rátaláltál, szép az ff is, a tónus is, annyi, hogy én egy lépést tettem volna balra, hogy a néni háta mögül kikerüljenek az autók. De ez lehet, csak engem zavar.

Megható szociofotó. Jól egyensúlyozol a tónusokkal.

Szia Márton, na ez megfogott, ezért is írok, a többit majd fokozatosan, tőlem is, a többiektől is. Érezd jól magad itt!

Új hozzászólás