Guzmán Bromélia

Guzmán Bromélia

Én nem tudtam, hogy ennek a növénynek ez a neve, szerencsétlent jól megverte a sors, még a Bromélia hagyján, de a Guzmán egészen elképesztő név, nem tudom, hogy kik találják ki ezeket a neveket, de vicces, az biztos. Mindehhez képest a kép korrekt lenne, és azért csak lenne, mert itt két dolog nem teljesen értelmezhető számomra. Az egyik kevésbé bántó: ez az életlenség, mert azt lehet mondani, hogy ez egy lágyabbra vett objektív, és különben sem kell mindig mindennek karctű-élesnek lenni, fenébe a digitálissal, az élet ilyen, hogy néha ezek az élek lekerekítődnek. Ezt még azt mondom, hogy hagyján, akkor sem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy most nem nagyon értem, hogy miért vannak a vörös levelekbe ilyenformán belevágva. Tamás, most erre mit mondjak? Nagyon szépek a fényeid, nagyon plasztikus és anyagszerű a leveleknek a felülete, üsse kő, nem kell mindig mindennek élesnek lennie, vegyük úgy, hogy maga a struktúra megvan, de nem értem, hogy a formákat miért gyilkoltad így le, ezek nekem nagyon hiányoznak. Nyilvánvaló, hogy meg kell hagyni egy döntést, nem lehet az egész arborétumot ábrázolni, de legalább azt mondhattuk volna, hogy a vörös levelek legyenek meg, aztán máshol, a zöldnél, meg a háttérnél majd lehet vágni, de a vörösökbe miért vágtál bele nem tudom. Az az izgalmas ebben a növényben, hogy pont a leveleinek a vége átmegy zöldbe, pont ezt vágtad le. Akármennyire tetszik, és akármennyire plasztikus a világításod, és emelett ne menjünk el szó nélkül, hogy nagyon térbeli és nagyon hatásos, de agyoncsaptad a vágással, ennek én nagyon nem örülök. Tamás, szerintem pontosan érted, ha azt mondom, hogy egy Bojtár Tamás nem engedheti meg ezt magának. Ismétlés. (hegyi)

Hozzászólások

HA mondhatok ilyet, megértelek. De ezt én nem mondhatom, mielőtt te nem mondod, hogy sok értelme nincs egy ilyen zaklatott virág lefotózásának, mert esztétikában olyan határozott, olyan nagy a jelenléte, hogy nem tűr meg nagyon mást, mint önmagát. Az meg unalmas egy idő után.

Köszönöm az elemzést! Csináltam róla még egy sorozatot, de úgy érzem, nem éri meg a fáradtságot.

Hát, ha digit szinten nézem, akkor nincs meg az élesség vonala, legalábbis én nem találom. Engem kevéssé zavar, mert nem vagyok a szemkiszúró élesség híve, de...

A vágás tényleg pongyola, de az élesség rendben van.

Jó lenne ez színben és tónusban. A kivágás azonban pongyola, és az élességgel is baj van (valahol éles kellene legyen!).

Új hozzászólás