ha rajzolni tudnék

ha rajzolni tudnék

Nekünk is volt hibiszkuszunk, egy jó baráttól kaptuk, érdekes, ahogy a barátság megtört, a hibiszkusz meg ledobálta a leveleit, hiába locsoltuk, meghalt. Az a helyzet Tamás, hogy most nem értem, mi a történeted lényege a képen. A hibiszkusz, a lámpa, a szürreális képi látószög, a sarok, mert ha meg tömegében nézem, akkor a hibiszkusz húzza az egészet balra, és ettől most a jobb oldal lágyabb tónusai és kevéssé erős formái nem billentik a mérleget egyensúlyba. A grafikai effekt olyan része a képszerkesztőnek, amit én szívem szerint simán kidobnék, van a photoshopban is jó pár olyan effekt, amitől ha megszabadulhatnánk, egyrészt talán olcsóbb lenne a szoftver, másrészt a fotósokat nem késztetné arra, hogy amikor elbizonytalanodnak a saját munkájukat illetően, akkor elkezdjenek köztük keresni valamit, ami attraktívvá teszi a képet. Merthogy akár grafika, akár fotó, de a tömegelhelyezés nincs kiegyensúlyozva. (hegyi)

Hozzászólások

47
Értékelem!

Na most, hogy van kis fogalmam a képről, leírnám, hogy a virág zavar be. Ha azt valami más egyenes, vagy hengeres alakúra cserélnéd, akkor nekem jobban tetszene és akkor jól asszociálna a címre. Ja és nekem fel se tűnt a jobb oldali helyzet, én egy tér elválasztónak sejtettem, és nem szekrénynek. De ugye a fő motívum még is csak a virág lenne.

55
Értékelem!

Olyanok vagyunk, mint egy csetszoba és folyamatosan ki-be lépek. Fölteszem majd az eredeti képet szorgalmiba és kérlek, hogy ahhoz írj majd egy két mondatot!

54
Értékelem!

Hát, nem tudom... nekem a virág mögötti csövek, a lámpa melletti polc vagy szekrénydarab kuszálja az egészet, emellett nem áll össze a súly, nem stabil, valahogy olyan összedobáltnak hat - lehet valami zaklatott, de akkor is kell, hogy legyen valami érezhető rendező elv, ami mentén káosz lesz vagy dekomp.

46
Értékelem!

Szépek is a dokupapírra rosszul laborált képek. A tömegelhelyezésbe nem mentem bele, az eredetin még kevésbé kiegyensúlyozott, szerintem mégis jó. Már polemizáltunk erről, úgy gondolom, nem csak a kiegyensúlyozottság éltethet egy képet. Ennek az eredetije, szerintem az egymástól nagyon eltérő struktúrákra épül. Amit, persze itt, a grafikai hatás eléggé összemos.

41
Értékelem!

Tamás, értem, amit írsz - nekem az, hogy raszteresebb, olyan érzetet kelt - olyat és csak olyat - hogy ez egy rosszul laborált kópia valami dokupapírra. Ami pedig a kompozíció tömegelhelyezését illeti, ott nekem ahogy írtam is, billen az egész, attól, hogy ennyi képelem, ennyiféle forma van bekapcsolva és egymásra dobálódva, kéne jobb oldalon még vagy negyed ennyi, hogy egyensúlyba kerüljön, már ha egyáltalán.

30
Értékelem!

Köszönöm az elemzést! A grafikai effektek a Photoshop messze legolcsóbb részei és én semmiképen sem dobnám ki, mert nagyon jó játékok, és kellő ismeretek birtokában komoly munkára is alkalmasak. Ez a kép régi kedvencem, vagyis semmi feljavítási szándék nem volt. Jó játék volt grafikussá tenni. Amúgy, nem egy-gombnyomásos munka.

34
Értékelem!

Valami tavaszias érzés végigsöpör a Látszótéren. :))

Új hozzászólás