Hagyjál

Hagyjál

Talán a csend leckében férne el, bár lehet túl kézenfekvő lenne. Portrénak indult a Tilosos találkozón, de heves tiltakozás mutatkozott, így egy hagyjál már békén dolog alakult ki. Aminek egyébként simán van/lehet egy szomorkás felhangja is.

Kedves János, azt mondom, hogy ez a kép egy olyan kép, ami ebben a formában nekem nincs kész. Ennek a képnek egyetlen értelme volna, hogy elkészült, ha azokkal a ritmusokkal, amik létrejönnek a nadrágszárral, a karokkal, a hajjal, és itt most formai ritmusokról beszélek, azokkal foglalkoztál volna, észrevetted volna őket, és hagyod őket érvényesülni. Most ezekbe belevágtál, és mivelhogy csak ez az egy indoka lett volna ennek a képnek, így most emiatt nem nagyon érthető, hogy miért készült ez most el. Ugyanis portrénak abszolút nem portré. Ne felejtsük el azt, hogy ha valaki nem akarja, hogy lefényképezzük, akkor azt tiszteletben kell tartani, vagy legalábbis nem árt. Vagy készüljünk úgy, hogy otthagyjuk a gépet az állványon, próbáljuk őt ebből kimozdítani, hátha elfogadja a helyzetet, és akkor valami érdekeset tudunk mutatni, de önmagában az, hogy valaki nem akarja, hogy lefényképezzék, és ezt én lefényképezem, ez kevésbé működik. Egyetlen esetben működne, ha a formák rendben lennének, de akkor miért látunk el a modell mellett bal oldalon, miért van a másik könyökbe belevágva, a nadrágszár is el van vágva, szóval volna ezen mit molyolni, lehetne ebből akár egy izgalmas kép is, de így, most nem tudok vele mit kezdeni. (hegyi)

Hozzászólások

22
Értékelem!

Őőő igen, kicsit zavarban vagyok ha arra gondolok, hogy most ez akarata ellenére készült, mert valóban fej lehajtva stb., de előtte, utána ez nem volt gond, így azt gondoltam, hogy "pózolás", de félre ment akkor..
Viszont ami jó, hogy elemzés előtt egész meg voltam békélve a képpel, viszont elemzés után meg már nem akarom itt látni :). Szóval, hogy ez jó, mert így látom már miket mondasz (sajna mindig elemzés után :D )... hiányos valóban.

Új hozzászólás