Halottak napja

Halottak napja

Ez egy nagyon jó kép, nekem nagyon tetszik. Van ebben egy nagyon érdekes dinamikai játék. Az én ízlésemhez közelebb állna, ha ez egy négyzetes kompozíció lenne úgy, hogy a kép jobb oldalán lévő sötét tónusban hagyott részeket lehagynám, és meglenne a fő alakunk, a háttérben a sírkövekből az a tömeg, ami ott létrejön, ahol ez az egész világos tónusban tartott sírkőcsoport véget ér, ott húznék egy határt, és ott lenne vége a képnek. Így is van egy érdekes húzása az egésznek azzal a háttérben lévő sötétebb tónusú résszel, de azért egy feszesebb, dinamikusabb kompozíciót kapnánk, a négyzetes beállítással. Mindenesetre, megvan a három a leckemegoldás, mert akárhogy döntesz, hogy elfogadod, vagy nem, amit most mondtam, ettől függetlenül ez egy jó ritmusú kép. Végre egy olyan temetői helyzet, ami nem akar primér módon az érzelmekre hatni. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Ez az emlékberévedéses, homályoslátós, szellemvilágos hangulat az amitől ez nekem igazán működik... És ezt a tudatos bemozdításos technikával oldottad meg, szerintem nagyon jól...

Ugyanakkor van szimbolikus oldala is a hangulatin túl/mellett. Ott az ember az úton, aminek a vége a temető. Érdekes, hogy az alak felénk jön, mintha csak visszatérne, akárcsak egy emlék a túlvilágról, a múltból.

Nagyon szép! Feri mindig úgy fényképez, mintha festene. Tényleg.

Új hozzászólás