Hanna 'szemével'

Két eset lehetséges: az egyik az, hogy ezt a fényképet Bara készítette, úgy, mintha Hanna készítette volna. A szülő azért elég sokat lát a gyerekből, hogy az milyen irányba megy, ha vettem neki egy kis fényképezőgépet, akkor tuti fogja majd mutatni, hogy "anya, anya, nézd már mit csináltam" és akkor az ember látja azokat a tipikus helyzeteket amiket a gyerek érdekesnek tart, és ahogy ő lát, ahogy ő minket megfigyel. A másik eset az, hogy ezt a képet maga Hanna készítette. Ha ez a második eset igaz, akkor arra azt mondom, hogy tessék beíratni Hannát az iskolába, és az ő képei majd külön fölkerülhetnek anya segítségével. Ez se lenne egy rossz irány, mert szerintem izgalmas játék. Ha ez volt, akkor nehezen tudok mit kezdeni vele. De vegyük úgy, hogy ezt a képet Bara készítette, csak Hanna volt az ihletadó. Maradjunk ennél, mert erről tudok beszélni. Az nagyon jó meglátás, hogy a gyerek kicsi ember, nálunk alacsonyabb általában, ebből kifolyólag ő a világból nagy alakokat lát, akik föléje tornyosulnak, és ez indokolja azt, hogy ez a fénykép honnan készült. Másrészt tipikus helyzet a gyerekeknél, hogy mindent középre raknak, ők a kompozíciót még egészen egyszerűen fogják föl, az a jó kompozíció, amin rajta van anya feje, vagy cipője. Akkor is legyen középen, ha nem ezt indokolja a kompozíció. A gyerek nem nagyon törődik azzal, hogy levágta a kezét, azzal se törődik, hogy anyának bolond lett a haja, mert most őt az érdekelte, hogy anyán a kedvenc pólóm van, amit én nagyon szeretek, és akkor ő ezt le akarta fotózni. Nagyon jó geg, nagyon jó szkeccs, és meglátás. Még az is jó, hogy itt vannak színroncsolások, tehát én ezt is el tudom fogadni. A gyerek nem fog se fehéregyensúlyt állítani, se semmit. Még egyszer mondom: ha ez az irány, és ez az igazság, akkor én ezt jónak tartom, és megadom rá a három csillagot. Bara, azt kérem, hogy legyünk annyira becsületesek egymással, hogy ha nem így volt, és ezt Hanna készítette, akkor azt tessék mondani, mert akkor ez a három csillag nem neked jár. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

20
Értékelem!

Tamás: A kép színei direkte ilyen túlzóak:) Hisz ahogy Gábor is látja: Hanna még igen-igen színesben látja a világot és engem is:)
Tamás és Gábor: a kompózició Hanna érdeme, a ő kattintotta el :) Én csak az instrukciókat adtam neki. Csoda hogy nem mozdult be, ugyanis a gép kicsit nehéz volt Hannának:)

18
Értékelem!

Terasz ide vagy oda, a kép legérdekesebb része, hogy színes. Izgalmas, hogy Bara fekete-fehérben lát, de "Hanna szemével" meg színesben.
Ami meg a legjobb a képben azok a láthatatlan balrol jobbra emelkedő párhuzamos vonalak, amik a tekintet irányát erősítik.
Nekem tetszik, torz színek meg teraszok ide vagy oda.

17
Értékelem!

U.I.: Átnéztem az összes képed. Nagyon sok nagyon jó kép van köztük. A kompozíciós készséged különösen kiemelkedő. Ezek után lehet, hogy szándékosan ilyen ez a kép. Akkor csak annyit, hogy nekem így nem tetszik.

18
Értékelem!

Kedves Bara! Lehetne ez a kép jó is. Jó az arckifejezés, végre egy lány, aki nem bájolog. Jól domborít a feliratos póló, a szép vörös haj a kék ég előtt jó elgondolás.

A bajaim technikai jellegűek. Az egész kép bántóan lila, legalábbis az én képernyőmön. A másik bajom, hogy csúnya "teraszosodások" vannak a képen. Ráadásul, pont az arcodon és a karodon. (Azt a jelenséget hívják így, amikor a színek átmenet helyett, csíkokban, foltokban vannak.) Ennek oka, a helytelen utómunkában van. Esetleg sokszor lett visszatömörítve, ráadásul alacsony minőségben. Persze, lehetnek egyéb okai is.
Érdemes a technikára jobban figyelni, hogy ne állja útját a tehetségednek.

Új hozzászólás