A híd

Kora ősszel néhány napos szuper "nyaraláson" vettünk részt párommal. Fantasztikus idő volt, minden a szépségről, az élet szeretetéről szólt. Hortobágyi kirándulásunkon készítettem ezt a képet. Nekem nagyon sokat mond, remélem sikerült megmutatni azt, amit én ott beleláttam.

Nézd, azt csak te tudod, mennyi ebben az utómunka, és például az ég hogyan lett módosítva, mert most olyan a hatása, mintha egy másik képről került volna oda. De a lényeg nem is ez. Mindaz, ami a növényeknél és a híd ívek belső felületével történik, az szép, az izgalmas. Én simán lehagytam volna az eget. Nem kell, sőt, zavar. Ott a lényeg, hogy ha megtalálsz valamit, ami izgat, ami érdekes, nem kell csak azért otthagyni mondjuk az eget, mert úgy korrekt a kép. Még lejjebb a kamerát, szinte bele a fűbe, és onnan lőni, a híd is más struktúrában jelenik meg úgy, és kap egy szubjektív nézőpontot, ami ilyen esetben, mint ez, amikor valami olyan téma van, amit már szétfotóztak az emberek, nagyon fontos szempont lehet. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Valóban, az égbolt ki lett cserélve, mert annyira erős volt a napfény, hogy egy fehér folt látszott az égbolt helyén. Köszönöm.

Kedves Márti ! Köszönöm dícséretet. Igen ez a híres 9 lyukú híd. Rettentő erős napsütés volt és ugye tudjuk, hogy olyankor nem a legszerencsésebb fényképezni. Itt most a legjobbkor jött, mert valóban a vízen megcsillant a fény, ami ott látszik a köveken. Hiszen ezért fény-képezés ugye ? Már többször mondtam itt, hogy nem szívem csücske a mindenáron való színes fotózás, bár van, ahol előnyösebb, mint a fekete-fehér. Érdekes, hogy te belelátod a fekete-fehér képekbe a színeket, én meg a színes világba látom bele a jövendő fekete-fehér képet. Milyen jó, hogy nem vagyunk egyformák. Lesznek színes fotók is ígérem ! Köszönöm mégegyszer ! Üdv.

Nem elégedetlenkedésből írom a színes felvételt. Csak valahogy nem is tudom. Az sem igaz, hogy közelebb érzem magamhoz. Mert nem igaz. Rengeteg fekete fehér felvételünk volt. Sosem elégedetlenkedtem. Talán inkább a kiváncsiságra fogom. Tényleg olyan, mint ahogy elképzeltem? Inkább így érzem. Semmi erőltetés!

Célszerű előbb fekete-fehérben megtanulni a komponálást, a színeket későbbre jó hagyni. Ha nincs külön jelentése, nem kell szín.

Kedves László! Nagyon szép felvétel. Szeretem a hidakat. Ez a hírös Kilenclyukú híd? Szeretem a fekete fehér felvételeket. Ha becsukom a szemem képes vagyok színesben látni. A felhőt a zöldeket. Az első lyuknál, mintha a nap csillana meg a lyuk belsejében. Gratulálok a Narancsos

Új hozzászólás