Hív az út

El kell fogadnom a tényt, hogy nekem az ilyen képek tetszenek. Az út, meg az ember nyoma a természetben. Erőszakolhatom én magam, hogy portré, meg koncepció, azt valahogy sosem érzem a magaménak - és emiatt nem is jók. Engem az ilyen képek fognak meg, és ezeket az érzéseket szeretném megmutatni másoknak.

Előbb a leirathoz. A kép mikor és mitől lesz jó? Idő, gyakorlás és türelem. Enélkül nem lesz jó, legfeljebb véletlenül. A portréhoz sok idő kell, megismerni, elfogadni és elfogadtatni, kitalálni és megcsinálni. Adj ehhez magadnak időt. Várom is az önportréid. A képről. Az van, hogy ez az egész benned épül fel, mert te ott vagy 3D-ben, sőt, négyben, mert az idő is fontos tényező az élményhez. A fotó kevesebből dolgozik. Emiatt kell sűríteni. Ahhoz, hogy ez az út hívjon, kell találnod olyan időt, amikor már kevéssé sok fény jön át oldalt a fákon, ágakon, mert ezek most ritkásak és az ember meg úgy van összerakva, hogy mindig a világos részekre figyel fel, és ha az nem a kompozíció lényege, akkor elviszi a figyelmet mindez. Most ez a gond abban jelenik meg, hogy az út így, itt nem izgalmas. Lehetne akárhol, nincs benne egyedi. Neked lehet, mert te valahonnan valahová tartasz rajta, de nekem, aki ezt az egy állóképet kapja, ez csak annyit mond, hogy valahol császkálunk valahová, kintről átjön a fény, azt nézném, az út maga csak leküzdendő akadály. Érdemes olyan helyet keresni, ha hívogató utat akarsz, ami zártabb helyszín, ahol az út több fényt kap, és ahol van valami várakozásteli izgalom. Ismételj majd kérlek. (hegyi)

Hozzászólások

Köszönöm az elemzést! Igaz, van mit tanulnom, de legalább van honnan :-)

tetszik, de vettem is lehet, tartalomfüggő.

Apropó: a hozzászólások jobb szélén az a "+", az tulajdonképpen "tetszik" gomb, vagy csak simán "vettem"?
___________________________
Bónuszkép: ezen "verseny" második helyezettje pedig :-) http://img.index.hu/imgfrm/7/5/3/2/IMG_0...

Örülök ha tetszik :-) Mostanában átszoktam arra, hogy 1-2 hétig pihentetem és néha nézegetem a képet, és ha még ezután is tetszik, akkor mutatom meg. És valahogy az összes ésszel/erőből készült képem kihullik ezen a rostán, csak az ilyenek nem, amelyek behúzzák a lelkemet és elmerengőztetnek (van ilyen szó egyáltalán?).

Tetszik a kép, a leírás, ha most ehhez van kedved, nem kell erőltetni semmit, lesz olyan időszak is, amikor megtelsz a természettel.

Új hozzászólás