Hold

Tudom nem a leginformatívabb portré, sőt már-már absztrakt. Ezért van tere a fantáziának. Tehát kinek mi? Nekem egy szomorú fogyóhold ez az arc.

Hát, nekem hold párhuzam nincs ebben, se fogyó, se dagadó hold se. A kérdés nekem nem ez, és a problematika finomságai nem ebben érhetők tetten, hanem a fényekben. Alapvetően az irány jó. És nem is kell mindent megmutatni, nem kell fül, haj, ezek elhagyhatók. Viszont az külön jelentéssel bír, ha nincs szem. Nem könnyű ebben a tónusban a szemet is valahogy megcsillantani, de érdemes vele kísérletezni. A főfény mellé valami picike spottal külön lehet ezt kihozni. Persze, ha az üzenetben fontos a szerepe annak, hogy nincs szem, ez is lehet valid, de akkor ennek még valami kell, ami megtámogatja a szem helyén az űrt, és ilyen kevés eszköznél ez csak a gesztus lehet. Egy nagyra tátott üres száj mellett a "vak" szem máshogy kap értelmet. Szóval hajrá, várom a folytatást. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

1
Értékelem!

Üdv Narancsos. Kösz. Ahogy írtam van tere a fantáziának. Ki tudja. Talán még a hónap képe is lehet. :)

0
Értékelem!

Szia! Engem egy olyan képre emlékeztet amikor egy hajó résén át vagy egy börtöncellából a fényt keresve néz valaki. A remény és reménytelenség fogalmazódik meg bennem. Gratulálok a Narancsos

0
Értékelem!

Übv Aureliano. Igaz nem vagyok jártas az asztronómiába, de azt tudom hogy, kakas az aszcendensem. :) Remélem azért még, a leckére megkapom a három nukleáris energiát termelő saját fénnyel rendelkező égitestjeimet. :)

1
Értékelem!

Csodálkozom, hogy az előttem szóló amatőrcsillagász nem jegyezte meg, hogy ez bizony növekvő hold, nem fogyó. Már ha itt, az északi féltekén nézzük. Ezt legegyszerűbben onnan tudhatjuk, ha vesszük a latint, ahol a crescit a növő, és a decrescit fogyó, és tudjuk, hogy hazugnak nevezték a holdat ezek a latin macsók, hiszen C-t mutat, amikor fogy és D-t, amikor nő. De ha bonyolultabb nyelven, mondjuk magyarul akarjuk ezt megjegyezni, akkor a dagad és a csökken szavak első betűire is gondolhatunk. Vagy bármi másra, szabadon. Szóval az asztronómiai pontatlanságon túl végülis a képed megfelelő bemutatkozás. Üdv a Téren.

0
Értékelem!

Zoltán be kell vallanom hogy, a 1X.com-on láttam egy hasonló képet, egy ázsiai, női arcal. Onnan loptam az ötletet, vagyis helyesbítek, az inspirált a kép elkészítésében :). Persze használd bátran a képet a rádióadáshoz. És jól esik hogy, az én képemet választod. A csetet nem ígérem, de később biztos vissza hallgatom az adást.

1
Értékelem!

Kedves Antal! Elsőként üdvözöllek itt a Látszótéren! :)
A kép nagyon tetszik, valahogy felidézi bennem a régi lapok karikatúráiban szereplő Hold ábrázolásokat , de míg azok groteszk megoldások, ebben a lírai vonal sokkal erősebb. Fiatal arc, de mégis gondterhelt... Pedig nincs oka rá, nemsokára újhold következik, és minden kezdődik elölről...
Végül, de nem utolsósorban szeretnénk elkérni a képedet a most (jan 18) péntek este adásba kerülő GórCső c. rádióadásunk ajánlóképének. Az adások közben szeretettel látunk a Látszótér cseten is, a hallgatáshoz itt találsz segítséget.

Új hozzászólás