I Am You

I Am You

Az én angolom kicsit hiányos a cím megfejtéséhez, de a lényeg az, hogy ez egy jó képi ötlet. Megint egy ismétlős játékot látunk, mint amit már az előzőekben is láthattunk. Ez azért tetszik jobban, mint az előző megoldásod, mert a döntés meghozódott, hogy mi a fontos, és itt tulajdonképpen valamihez képest, mint csak díszítés szerepel a másik két ismétlődő álarc, mert ebben van egy maszk jelleg: a szemüveg is véd, a kéz is véd, az ismétlés is, a fényképezőgép is, van itt egy jó adag védekezés. Azt nem teljesen értem, hogy miért raktad ezt gyászkeretbe, hogy van-e ennek valami külön jelentése, hogy gyászolunk valamit, de maga az üzenet jó. A Kill Bill c. film jutott eszembe, tetszik, egy jó jellemzés önmagunkról. Köszönöm, ha lehet, ne használj keretet. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Hm, érdekes, az én szemmel nézve erős egyéniség látszik a képen: a határozott kéz hangsúlya, a céltudatos arc és egyenesen szembejövő testtartás, az elválasztó napszemüveg éles fénycsíkja, önmagát erősen meghatározó embert mutat. Az alak, mint középpont felől szétszóródó fényalakok pláne központosítást sugall. Rejtőzködés is van benne, a célszerű fekete ruha, a hajból alig mutató kép, ezek itt nem jutnak szóhoz, más a lényeg. Mintha lenne feszültség a cím és a képre rajzol "megmutatás" között.

Kedves Camilla!

Nagyon tetszik, hogy ennyire tudatosan a hármas szám köré építetted fel ezt a képet.
Tetszik, hogy éppen három, nagyon jól megválasztott színt használsz, a feketét, fehéret és vöröset (a bőrszín szerintem ezen a képen a fehérrel megegyezik, azzal egyenértékű).
Hogy három alak szerepel a képen.
Hogy minden alak két kézből és az arcból áll, tehát három fő részből.
Hogy az alakok horizontálisan helyezkednek el, hogy a tekintetem a két elmosódott figura között ide-oda táncolva rákonvegrál a középső, éles főalakra.
Aki Te vagy, aki én vagyok...
:)
Gratulálok, nagyon tetszik!

((Ez nem ér! Melóznom kell, és nem fotót nézegetni! :))

Nagyon szuggesszív a fotó, nagyon erős üzenetei vannak számomra. Az egész nagyon központosított, hangsúlyosan, többször aláhúzott. A vörös átmossa a fekete asszonyt... A napszemüveges, fejkendős (vagy kapucnis?) fotózás, az erős kontraszt nagyon színpadias hatást érnek el nálam, de ne rossz értelemben... A jelenségre, a színpadi aurára gondolva inkább. Olyan ismerős az érzés... lehet, hogy inkább film... Pereg. Filmszerűen pereg az a felső én meg az alsó én... Közben tangó... a háttér színeire és szabályozott ritmikájára, mozgására gondolva... Beránt a fotó. Nekem kifejzetten tetszik!

Üdv. István

Új hozzászólás