individuum

individuum

Ha valakinek van cicája, az tudja, hogy Ők tényleg individuumok. Nos egy brit rövidszőrű talán nem is lehetne ennél kékvérűbb.

Vissza fogom adni ismétlésre, mert ez egy jó irány, egy jó ötlet, gesztus, de még mindig nem tökéletes. Nem azt mondom, hogy csak a tökéletest kereshetjük, de ez a kis házi kedvenc megérdemli azt, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki ebből a helyzetből. Őt nehezen lehet instruálni, nem olyan, mint egy ember, de ettől még ugyanazok a szabályok érvényesek rá is. Ha mondjuk egy portrét csinálsz, akkor csak odaszólsz, hogy „figyelj, igazítsd már meg a rőzsét a fejeden, mert annyira szét van csúszva”, vagy ha azt látod, hogy egy kicsit korpulensebb testű emberről van szó, és nagy a tokája, akkor vagy fölemeled a fejét, vagy kicsit fentről fotózod, vagy egy szék karfájára rátámaszkodik, akkor önkéntelenül is húzni fog a nyakán, tehát vannak erre trükkök. Ennél a képnél furcsa, ahogy gyűrődik a kis feje, a füle is fura. Aranyos a kéztartás nagyon, de nem biztos, hogy ez egy optimális portréja. A gesztus jó, de nem minden helyzet sikeres. Itt nincs más, mint az ismétlés és az ismétlés addig, amíg nem azt látod, amit szeretnél. Ahhoz, hogy ez fekete-fehérben megálljon a lábán, kontrasztosabbnak kell lennie a szituációnak azért, mert ez a cica attól, hogy ez egy brit kék macska, ha átkonvertálod fekete-fehérré, akkor ez egy szürke folt lesz. Nagyon szépen és selymesen mutatja a szőr textúráját, de beleveszik a háttérbe, és nem biztos, hogy ez erős. Ha nem egy sejtelmesség megmutatása a cél, akkor ez nem biztos, hogy előnyös háttér. Ez színesben lehet, hogy jobb, de így nem. Van itt amin még dolgozni, visszaadom ezt ismétlésre. (hegyi)

Hozzászólások

26
Értékelem!

:D nem azt mondom, de ezt a macskát senki nem rakja "mesterséges" környezetbe, mert egyszerűen képtelen ott maradni, nincs másodperc tört része... de majd próbálkozom vele.

25
Értékelem!

János, azt azért ne mondd már, hogy egy szürke macskát csak FF-ben lehet fotózni, mert szürke, ne őrjíts meg. Zöld, sárga, fehér, fekete.... annyi lehetőség van a háttérre, hogy megőrülsz, csak rakd össze és világítsd be.

29
Értékelem!

Köszönöm az elemzést, Ő egyébként alapból szürke macska :), színesben el sem tudnám a portréját képzelni, mert egyszerűen nem passzol semmihez a bundája szürkesége, mármint a szóba jöhető környezetében. A füle és az árnyékok amikre magamtól is "rájöttem", a beleolvadás nekem kevésbé tűnt fel, de végül is van benne valami, ha mondhatom így.. Szóval try again.. :)
köszi p.

Ja és István: abszolút egy dög :D főleg reggel mikor a radiátorról a hasamon landol... és így ébreszt..

31
Értékelem!

A macska szürke élete... Gyönyörű ez a kis dög (ha szabad így becéznem) És nagyon jó ez az egész pozitúra.
Nekem csak egy fekete házi van (meg még a szomszédok tizene, csak ők nem járhatnak be...),az nem angol, ja meg nem is az enyém, én csak etetem és simogatom, na és nem is mindenhol rövid szőrű, de hasonlóan el van ájulva magától... :))
Tetszik a fotó!)

22
Értékelem!

Tetszik a kép is, macska is!

Új hozzászólás