Ingázók

Ingázók

Az az érzésem, hogy szerettél volna korrekt lenni és könnyíteni a néző helyzetét azzal, hogy mindent jól megmutatsz, a drótokat, a vonat tetejét, az utasokat, az utat, mindent, de ettől bátortalan lett a kép. Ha meghozod azt a döntést, hogy téged ebből mi érdekel, akkor a mennyi az már magától fog adódni, azaz a forma behívódik és kézenfekvően adja majd magát. Nem ötletelnék, mert ezt neked kell kitalálni, hogy mi az a ritmika és mi az a dolog, ami számodra ebből fontos, az biztos, hogy minden együtt ilyen tömegben nem működik, mert egymástól viszi el a levegőt. Kérlek ismételd! (hegyi)

Hozzászólások

38
Értékelem!

Kedves József!

Köszönöm, nagyon megtisztelő számomra. Mindenképpen hallgatni fogom a műsort!
Üdvözlettel:

Zoli

51
Értékelem!

Tömegben című élő műsoromhoz, melynek premierjére ezennel tisztelettel meghívlak, ezt a fotódat választottam ajánlóképnek, köszönettel.

56
Értékelem!

Köszönöm az elemzést Zsolt! Hát igen, a kevesebb néha (sokszor) több.

44
Értékelem!

Így is lehet nézni. Bár akkor meg talán még egy lehelletnyivel több kellene, hogy az a felső kereszttatró vagy mifene teljesen megjelenjen és érvényesülni tudjon.

51
Értékelem!

@GG: az olló nekem nagy barátom, de ebből biz' nem vágnék fent sem egy fikacnyit sem. :)

Egyrészt a felénk jövő tömeg sötétjét a fenti világosság ellenponotzza, másrészt az egyik srác feje éppen jobb felső aranymetszésben van, szép hangsúlyt kap így a képen, másrészt az amúgy szerintem finoman kiegyensúlyozott kompozíció felborul egy felső vágástól! Harmadrészt a kép tetején nincs nagy fehérség. Maga a nagyváros van ott: a bal felső sarokban házak tömbje, daru, vezetékek kuszasága stb. Szerintem ez is része a képnek. A jobb felső élen egy kis részen fehér csak a kép, de annyi kell!

58
Értékelem!

Gábor:
Lehet, hogy igazad van, de akkor csonkolnám a vonatokat, pedig a bal szélső így ebben a változatban igen szépen kifut a sarokra. Nekem ez egy tetszetősebb változat volt. Meg valahogy azok a vasszerkezetek is kellenek nekem.
Bár az igaz, hogy úgy koncentráltabb lenne a kép.
Köszönöm hogy véleményezted!
István:
Köszi!

45
Értékelem!

Nekem ezen sok az ég. A peronszám fölött már nem történik semmi, csak a nagy fehér elviszi a szemem.

46
Értékelem!

:) A metrónál fizikailag is érthetőbb a lefele tekintet, hiszen ott lépcső van :) Erről itt az derül ki, ahogy írod, hogy lélekben máshol járnak... Igen, ez érződik.

43
Értékelem!

Igen ez egy érdekes helyzet. Jómagam is naponta vonattal járok be a munkahelyemre és minden nap látom, ahogy az emberek a földet nézve, maguk elé meredve sietnek előre. Lélekben nem igazán vannak ott, mindenki készül már az előtte álló napra, ki a suliban rá váró, ki munkahelyi problémákra koncentrál már befelé menet is. Ezt próbáltam megfogni.
Mondjuk a kép teljességéhez hozzátartozik, hogy legtöbbször én is így ballagok a metró felé...
:)
Köszönöm, hogy írtál, István!

59
Értékelem!

Milyen különös. Nekem három embercsoportra oszlik a fotó,és azok "vezetői" mind lefele néznek. De látni vidám arcokat is, összességében olyan igazi jó kis természetes tömeg a saját közegében. Szerintem jól érzékelhetően közvetíti az élethelyzetet a fotód!
Üdv. István

Új hozzászólás