Ippon Lite

Ippon Lite

Ajánlott zenei élmény: http://youtu.be/65D3Y1qoPaA

Amit a képen látunk, attól izgalmas nekem, hogy a háttérben van egy szőttes, és ott is valamilyen kommunikációs helyzetet látunk, igaz, hogy az egy szerelmi háromszög, szerencsére a kép előterében nem ezt látjuk. Ami nekem furcsa az, hogy ebben a képben több az utalás a 70-80-as évek francia filmjeire, olyan, mintha egy kapcsolati helyzetben, akár egy házasságban valamilyen kommunikációs helyzet lenne, hogy most épp kibékültek, most épp pozitív a dolog. Az mindenképpen jelentős nekem, hogy míg az egyik figura a másik felé teljes terjedelmével odafordul, addig a másik személy viszont a saját kezében valamivel nagyon el van foglalva, tehát ő egyelőre kifordul ebből a kommunikációból ezzel a negyed fordulattal, és az egymásra kulcsolt láb sem a nyitottságot mutatja. A testkommunikáció kicsit ellentmond annak, ami itt most a leckemegoldás lenne, hogy ez egy barátság, vagy egy baráti helyzet. Egyrészt több, és erre lehet, hogy rásegít a háttérben lévő szőttes, másrészt viszont kevesebb, mert inkább valamilyen konfliktushelyzet stációjának érzékelhető számomra az ágyneművel, azzal a kanapéval, amit ismerünk ezekből a lakótelepi helyzetekből, hogy kicsi a szoba, több funkciót be kell töltsön, ezért nappal kanapé, délután pihenőhely, este pedig az ölelkezés, a relaxáció helye. Tehát most ez nekem így kevéssé szól a barátságról. Persze a barátságot lehet úgy is érteni, hogy egy kapcsolaton belül fontos az, hogy mennyire baráti a szituáció, de azért mégis azt gondolom, hogy ennél vegytisztább helyzetet kellene talán keresnünk. A felvetés izgalmas. Az maga izgalmas, hogy az ember tud gondolkozni ezen, tud valahová belenyúlni ebbe a történetbe, tud valamibe kapaszkodni, úgyhogy én kettő csillagot adok rá, mindazzal együtt, hogy a leckemegoldás maga pontosításra várna. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Sziasztok!
Elnézést a kissé lassú reakcióért, de mostanság keveset voltam gép közelben. Köszönöm a véleményeket, igazából mindenkinek igazat kell hogy adjak, mert egy egy ilyen pillanat megéléséhez kétségtelen hogy nem kell más mint a pillanat varázsát megélő emberek barátsága. Viszont ennél a szituációnál, bennem nagyon megerősítette az élményt maga a környezet is, így azt se mondhatom hogy nem lett volna szükség rá. Mindenesetre számomra ez egy kedves emlékeket felelevenítő kép, mely kicsit túl is mutat önmagán, bár abban biztos vagyok, hogy csupán csak önmagam számára, és talán azt a nyári pár napot megélő barátok számára.
Nagyon örültem hogy írtatok!

Lehet, nem igazán tudom objektíve eldönteni. Az én képzeletemben nem kell más ehhez a hangulathoz, mint ez az egy pont köré odaült két ember, az arcok bensőséges és kommunikációt kifejező hatása, az ő magasságukban lévő nézőpont és talán a felrakott láb - ez utóbbi egy presszó teraszán is jelezheti azt, hogy nem érdekel mi van körülöttem.

Varázsos a hangulata sokadjára nézve is.

Szerintem azért a környezet is rásegít erre a hangulatra, még akkor is ha nem feltétlen szükséges hozzá, azért egy nyüzsgő városi közegben elkapott pillanat egészen más mint egy ilyen nyugodt kis világ elől eldugott sarokban.

Suli után átugrok dumcsizni, kipofázzuk a többieket, közben muter mellénk terítette a frissen száradt paplant.

Hihi, szerintem egyáltalán nem megy a falvédőhöz, sem a kanapéhoz, de még a hangulathoz sem, csak az intimitás-szintjével esetleg. Szubjektíve. :)

De a kép nagyon tetszik, erősen beránt a barátság intim gömbjébe, ehhez a díszletek meg halálmindegy milyenek, ez a fajta személyesség bárhol ki tud alakulni, az embereken múlik, ez is nagyon ott van. Szerintem. :)

Király ,a zene megy a falvédőhöz meg a kanapéhoz is.Talp lecke is ,meg eltűnő világ.
Amúgy a szega egész világa is hangulatos,lehet a vidám söröskorsótól.Nem cserélsz sört- kapára ?

Új hozzászólás