irány

irány

Gime, én ezzel nem tudok mit kezdeni, mert pontatlan. Nem vagyok benne biztos, hogy ez nem ad egy ennél lényegesen határozottabb árnyékokkal rendelkező formát más pillanatban, más időben. Valahol nekem ez az egész koszos. Ez nem csak a falfirkák miatt van így, de ez is egy fontos szempont, hogy téged a falfirka izgat, vagy ez a geometriai játék, ami létrejött? A kettő együtt sok. Nem tudom, hogy most melyik az, ami neked a fontos. Tudom, hogy te mindent az Épített környezet leckébe gyömöszölsz be, ha kell, ha nem, de ez nekem most nem jön össze. Az egy másik, nem elhanyagolandó kérdés, hogy miért nem veszed a fáradtságot, hogy kommunikálj a képekről, ötleteidről, akár az elemzésekre, akár a többiek reakcióira... (hegyi)

Hozzászólások

48
Értékelem!

Mondok még valami fontosat. A fotográfiában akármelyik irányt vesszük alapul, mindennek az alapja a forma. Elsődlegesen. Azért, mert a tartalom mindig kérdéses, hány százalékban dekódolható. Függ a szociokulturális környezettől - egy japánnak mást mond valami, mint egy afroamerikainak vagy egy eszkimónak - függ a befogadó egyéni szintjétől - egy gyári munkásnak mást mond, mint egy csillagásznak - szóval a tartalomban, vagy "mondanivalóban" lehetnek viták és eltérések. Ráadásul az agy értelmezési, dekódolási "rétegeiben" is a forma van előbb, azt fogod fel, aztán a tónust, a színt, és csak utána jön majd valahol, ha jön, a tartalom. Tehát a képeden nem falfirka van, hanem formai kosz. Ezért ez a kép tanulmány. Amit majd ha összejön, akkor megismételhetsz úgy, hogy formai rend legyen. Ha akár a készítésnél, akár az ellenőrzésnél előbbre veszed a tartalmat, akkor esélyes, hogy nem lesz időtálló a munka, mert a formai kócosság kisüti a tartalmat előbb-utóbb. Ez még a szociofotóra is igaz. Ezért van általában óriási tévedésben az, aki azt hiszi, hogy képet lehet találni. Képet egymillióból ha egyszer lehet úgy találni, ahogy a teremtő vagy a véletlen dobja a kockát. Ezért van, hogy a profik utcafotóinál például azért esik le az állunk, mert úgy rendezik a történetet, hogy nem bukik le, hogy a fotós mit manipulált, mennyire avatkozott be a valóságba. És itt nagyon nem az utólagos nyektetésre gondolok, hanem arra, hogy odamegy a koldushoz és ad neki egy százast, hogy ugyan üljön már odébb, mert ott jobb a fény.

70
Értékelem!

Gime, ahova töltitek, oda teszem, a kérdés tehát költői, ha átteszek vagy bármi, akkor szólok. Az, hogy neked itt lényegtelen a falfirka, egyéni szoc. probl. mert a képen nem az. Neked az. A kép tanulmánynak elmegy, de épp a koszossága okán pontatlan és nem időtálló.

54
Értékelem!

Zsolt, előszöris nem tudom, hogy miért van ez a kép az épített környezet leckében. Jó, lehet, hogy én kattintottam félre a feltöltéskor, de ezt a fény-árnyék leckébe szántam, hiszen a fény és az árnyék (nameg a korlát és a festés vonalainak) összjátéka adja a lényeget rajta.
Ezzel válaszoltam arra is, hogy a falfirka nekem itt teljesen lényegtelen. Nem is világos, hogy miért lett ennyit foglalkozva vele. Persze, ott van a képen, meg ha nagyon nézem, jól látszik is, igen, de ezzel az erővel a cipőnyomot is lehetne mondani, az is ott van, és jól látszik, plusz ha azt vesszük, egy falon ez tán még érdekesebb, furább jelenség is, mint egy falfirka. Ha már... ;)
Hogy mi a pontatlan, azt viszont nem értem.

48
Értékelem!
60
Értékelem!

nem gondoltam volna, hogy Pécs régi utcáin kívül látom még valahol, meglepett :) ez nagyon Pécs!

35
Értékelem!

All Cops Are Bastards. Minden zsaru szemét. Anarchista punkoknak a szlogenje, avagy eredetileg egy skinhead zenekar számának a címe volt.

43
Értékelem!

Na, akkor avass be, hadd kapjak kultúrsokkot. Mi az az acab?

60
Értékelem!

ACAB itt, Pécsett még mindig híres, mekkora volt így képen látnom!

58
Értékelem!

Szerintem itt a fal sokkal izgalmasabb mint az árnyjáték, sőt alapvetően ez az irány dolog engem nem is mozgat meg, nem tudok vele igazán mit kezdeni, egy geg ami hamar kifullad, a fal hozna egy hangulatot a maga iskola szerűségével, az talán egy jobb "irány" lett volna ha arra építesz.

43
Értékelem!

möszijőgime! :) Ki is volt az ábrázológeomatria tanárod? Nekem tetszik ahogy látod a világot, engem mindig feldob a látásmódod :)

Új hozzászólás