Jelek

Jelek

Én nem tudom, hogy ezek milyen matricák vagy kivágások, de nem is fontos. Az a fontos, hogy egyszerű eszközökből építve létrejön egy kroki, egy laza rajz, szabadon, erőlködés nélkül. Bár én a palackot feltettem volna ülés szintre, de ez se szempont, így jó, ahogy van, Nóra nem tudok mit hozzátenni. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Ebből egy frankó felelősségtudatos közlekedési kapmány plakátja is lehetne... nem fejtem ki úgyis tudod!
Granya!
d

Tetszik, nekem ez szemöldökfelvonós kép, megfogott az élénkségével, a szabad formájával. Nekem leginkább egy motorkerékpár sziluettje van benne, de a bicikli gondolatilag jobban társul talán a "zöld" piktogramokról ismerős alakok miatt. Az, hogy világos, élénk színek vannak a háttérben is, könnyed, kissé játékos hangulatot ad. Érdekes hatás-páros az újrahasznált matricákkal és a viszonylag tiszta elmosódott háttérrel és a fényesen tükröződő, szintén tisztának ható alappal. Formájában talán kevésbé absztrakt, mint amire én tipikusan azt mondanám, de más is van benne. Ja, és jön a kérdés, hogy vajon mennyit is játszhattak a matricákkal (a vonaton?), míg elkészült ez az alkotás... :)

túl azon, hogy - szerintem - nem létezik absztrakt és konkrét közti kimutatható határt vonal csak annyi, hogy: annyira szeretem ezeket. mindegyik más és más alakba, üzenetbe torzul.
***

Igen, végiggondolva, azt hiszem igazad van Nóra. Végül is csupa kis piktogrammokból is összeállíthatok egy "absztrakt-ciót", ahol a kis részek jelentéstartamai feloldódnak az egészben, vagy átlényegülnek... Igaz, igaz... :)

@István: Az absztrakt szvsz nem azt jelenti, hogy szigorúan semmiféle felismerhető nem lehet a képen, csak azt, hogy a tárgyi valóságot elvonatkoztatjuk, nem az elsődleges sík a mondanivaló. Azt hiszem. Ez itt szvsz bőven megvalósul.

Konkrétan nem tudom micsoda van itt lefotózva - ilyen értelemben tényleg absztrakt - de vannak piktogramok is benne, amelyek nagyon konrét üzenettel, bírnak számomra: kihajolni vesélyes, meg ne dobjunk ki semmit az ablakon...
Absztrakt a két kerék és a vonalak körben - azok konrétumok nélkül bízzák a fantáziára dolgot - és nekem egy járműről beszélnek, mint ahogy talán egy vonat ablakára is vannak felragasztva e matricák.:)
Üdv. István

Új hozzászólás