kanalak és villák

kanalak és villák

Mondhatnék nagy elődöket, Pécsi Józsefet vagy akár Kertészt vagy Man Ray-t, remélve, hogy azért a kortársak mellett korábbi fotósok munkásságát is nyomon követitek, de a lényeg az, hogy az ilyen közeli felvételeknél, amikor ennyire ki van hegyezve a kép a tükröződésre, és a hatást azzal akarja elérni, hogy átértelmezi a valóságot és a hétköznapi tárgyakat más közegbe, kiragadva mutatja meg, nagyon fontos minden, ami a képen szerepel, nem lehet félbehagyott gesztus, nem lehet pontatlanság. Itt most két felület vív egymással a figyelmünkért, a bal és a jobb oldali kanál. Mindkettő csonkolt, mindkettőben hasonló árnyékok fellelhetőek egy-egy villától, de mind a kettő másképp üzen. Az egyik a tükröződéssel, a másik főleg az árnyékokkal játszik. Na de melyikre figyeljek? Ezt kéne eldöntenie a fotósnak, mert általa lesz ez egyértelmű a nézőben is. Mindkét irány érdekes, mindkettő indokolható, de a kettő együtt gyengíti egymást, bizonytalanságot kelt, befejezetlenséget. Kérem, hogy Gime ismételje ezt, eldöntve, mi az, amit mutatni akar, mert a bizonytalanság érzete megöli a képet. (hegyi)

Hozzászólások

Bizony, szerintem is nagyon izgalmas, ahogy ezeken a felületeken görbülnek-torzulnak a "résztvevők".
Ötletes, kreatív megoldás, gratulálok!

Az én ízlésemnek kicsit túl zsúfolt de attól még tetszik és izgalmasnak is vélem ezt a kalandos forma játékot! :)

Igazad van, ezt így fotóztad, a saját gondolataidat így tudod legjobban elmondani, nekem már valahol "csak" egy "munkadarab". Amúgy nem is lehete hasadék :))
Üdv!

Szia, Mészi!
Jó cím a "hasadék", tetszik, tényleg illene rá az is. :) Most nem jutott eszembe, csak az, amit adtam neki végülis. Absztrakt-minimál... így nem is gondoltam "különleges" címre. :)
Megnéztem "vágva" is, tényleg érdekes. Mégis, nekem hiányzott a "levágott" rész...

Hali Gime!
Nálam működik ez a fotó, bár inkább a Hasadék címet adnám neki:) Kerek formák között ezek az éles, szúrós hegyek, a bevágások és a belső zártság - külső nyitottság igen komoly ellentmondásai tűnnek fel nekem, és hatnak rám ahogy nézem a képet. A kontraszt is igen erős. Aztán az jut eszembe, hogy ez két kép, nekem nem is egy. A jobb és a baloldali külön világ... próbáld meg esetleg, hogy kivágod, hogy csak a jobboldali maradjon meg (engedelmeddel - ilyet nem szoktam - de most megtettem, megvágtam magamnak). Szerintem nagyon izgalmas képet kapunk.
Üdv. mészi

Új hozzászólás