káosz

káosz

Városligeti oszlopok kicsit másképpen. A kép DIANA-val készült:)

Ha jól érzem, ez az 56-os emlékmű elindított egy láncreakciót, aminek én kifejezetten örülök, részben azért, mert a kreativitásotokat teszteli ez a feladat, hogy ki miképpen tudja személyessé formálni ezt az adott tárgyat, másrészt mindenképpen egy tiszteletadás is az alkotónak. Van egy harmadik szempont is, amit ne felejtsünk el: van egy dokumentációjellege is. Akármennyire is elvolt az, amit közlünk, hogy ez a szobor még létezik, lehet, hogy nem sokáig lesz ez így, forr körülöttünk a világ, és sajnos ez a változás nem kíméli a képzőművészetet sem, veszik maguknak a bátorságot az irányítók arra, hogy olyan területeket is felbolygassanak, amikhez szerintem nem túl sok közük van, úgyhogy ez ebből a szempontból is fontos. Jó lenne, ha ez nem egy egyszeri eset lenne, tehát találjunk olyan jól megközelíthető, beazonosítható helyeket a városban, amikről ki-ki a maga nézetét, gondolatát megoszthatja a többiekkel. Ez jó irány, és remélem, hogy nem egy ilyen lánc indul el, hanem ennek lesz folytatása. Ami a képet illeti, nagyon szép ritmusok, tónusok jelennek meg, az Absztrakt leckére tökéletesen jó megfejtés: a színvilága, ez a vöröses, lángoló helyzet, ami itt létrejön. Nagyon érdekes, hogy a felhőkből lesznek füst és lángoszlopok. Ez mind-mind passzol a szobor érzelmi kontextusához. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Galaxis útikalauz Stopposoknak 1. c. rádióműsoromhoz ezt a képet választottam illusztrációnak, köszi!

jeee! Szuperr felvétel! :)
(én is pont nem rég tettem fel diánásképet.. :) Kiváncsi vagyok rájuk, én szívesen fogadnék még ilyeneket!
gratula
d

Én is meg kell majd nézzem magamnak ezt a műemléket, kedvet kaptam hozzá.
Ahány fotó, annyi értelmezés, ahogy látom.
Ez egészen különleges.

Nekem nagyon tetszik, a színek, a kompozíció, a formák, minden rendben van. Teljesen más értelmezése lesz az oszlopoknak, mint a többiek korábbi képein (lehetnének akár New York felhőkarcolói is), de közben meg pont a színek miatt kötődik is hozzájuk. Nekem bejön ez az ambivalencia, ami feszíti a keretet. És talán pont emiatt tökéletes az absztrakt leckébe. Meg a felhők miatt.

Ui.: Nem akarom telefirkálni az összes képedet, azért mondom most itt el, hogy az összes új dianás kép nagyon klassz, és csinálj még ilyeneket, Bara!

Új hozzászólás