Karcolatok

Karcolatok

István, hát, valamit találtál. Azt gondolom, hogy ez egy tényleg izgalmas kép. Olvastam a hozzászólásoknál, hogy felmerült, hogy ez egy ilyen köszörülés, vagy bármilyen hegesztési folyamat. Valóban elképzelhető ez is erről a képről. Nagyon érdekes, és jól megoldott az, ahogy ezt az egészet felrajzoltad ide, ez az exponálási idő rendesen el lett találva. Szép és jó a megfigyelés. Azt gondolom, hogy érdemes lenne ezekkel foglalkoznod. Mondok most neked egy nagyon személyes üzenetet, és azt hiszem, hogy vagyunk olyan jó kapcsolatban itt mi a Látszótéren, hogy megengedi a közösség is, meg te is, hogy ezt elmondhassam.
   Hallgatjuk a rádióműsoraidat, amik eléggé bolondosak. Néha az ember megkérdezi magától, hogy ez a fiú teljesen rendben van-e minden tekintetben, egyszerűbben fogalmazva ezt úgy szoktuk mondani, hogy bolond-e, de itt a bolondságot abszolút pozitív értelemben kell érteni. És aztán a műsor mindig rácáfol erre, igen, rendben van. Az egy másik kérdés, hogy ha ezt egy idegennek megmutatjuk, akkor mit gondol. De nekünk, mint üzenet, abszolút működik. Mindezzel együtt azt gondolom, hogy valahol ez a képeidre is igaz. Bolyongsz itt a fotózásban, kicsit olyan elmagányosodottan, vagy olyan egyedül, amit egyébként magadnak köszönhetsz, mert a lustaság nagy úr, és a kommunikációhoz is le kell vetkőzni a lustaságot. De az az érdekes, hogy időről időre rátalálsz valamire. Ezek még véletlenek, ne gondoljuk azt, hogy ebben nem a véletlen a legfontosabb rendező elv, ugyanakkor a véletlenek sem mindenkinek játszanak a kezére. Én ezt csak azért mondom most neked, mert fontosnak tartanám, hogy egy kicsit most már úgy tudj jelen lenni, hogy a saját dolgaidat komolyabban veszed. Itt lenne az ideje. Ahhoz már öreg vagy, hogy megmaradj abban a hitben, hogy neked jól áll az, hogy kicsit butácska, kicsit bárdolatlan, kicsit tanulatlan módon létezel, és ez elég, mert megvéd téged a család, megvéd téged az a viszonyrendszer, amiben mozogsz. Én azt gondolom, hogy ezt a védelmet most már magadnak kell megadni, és ezt munkával lehet.
   Nincs melléduma. Én persze nem vagyok sem a tesód, sem az apád, de azt gondolom, hogy ha meg nem mondom el a gondolatomat, akkor köpjek fel, és álljak alá, ha valamit látok, vagy gondolok, és azt nem osztottam meg veled időben. Szóval, jó lenne, ha komolyabban vennéd egy kicsit magad, jó lenne, ha a hülyéskedést, meg a teljesen felesleges időpocsékolásokat kiiktatnád az életedből. Nem muszáj nagyon sok pénzt költeni pluszban, mert megvan az eszközöd, arra kellene úgymond költened időt, hogy elkezdesz a hülyeségeken kívül értelmes és értékes dolgokat is nézegetni az interneten. Számtalan galéria van, számtalan olyan weboldal, ahol el lehet tölteni időt. És itt az idő egy nagyon fontos kérdés, mert kettő perc alatt nem fog a hatás elérkezni hozzád. Keress olyan fotókat, olyan helyeket, ahol ezeket megtalálod. Szerintem, ha ilyet kérsz, abban a többiek is segítenek. Egyébként erre lenne a Fórum is, hogy ilyenekben segítsünk egymásnak. Meglásd, meglesz a hatása. Ez egy 3 csillagos leckemegoldás, ha áttehetem a víz leckébe mindazzal együtt, hogy nem szeretnélek abba a hitbe ringatni, hogy azt mondjam, hogy ez a te egyedüli érdemed. Itt a véletlen azért nagyon-nagyon jelen van. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

42
Értékelem!

István, fontos az, hogy a gyerek megmaradjon. A gyerek az alkotás motorja. De kell hogy tanulj, olvass, nézz! Mert a gyerek nem csinálja végig, ő csak az impulzus.

47
Értékelem!

Zsolt, köszönöm az írásod. Van benne igazság bőven. Ami ezt a képet illeti, erről csináltam sok darabot, aztán ez lett a kiválasztott, talán ez a kép nem véletlen. De igaz, hogy sok sok az. De erről már próbáltam beszélni neked, de most amit megfogalmaztál, ezt akartam volna magyarázni neked, anno. Ja és nem csak bolond, gyerek is vagyok.

48
Értékelem!

Köszi. Érdekes nekem a szikra jelleg fel sem tűnt. Mondtad a fényt, na itt volt bőven:)

48
Értékelem!

Először azt hittem, hogy valami szikraeső-féle egy talán fémeszterga üzemben, de jobban megnézve úgy látom, hogy kerti locsoló. A vízből nagyon tüzet csináltál, ehhez pedig kreativitás kell :)) Nekem tetszik ez a fotó!

Új hozzászólás