kékség

kékség

A kép tökéletesen teljesíti a lecke feladatát, a kompozíció – nagyon minimális javítással – rendben van. Két megjegyzésem volna: Az egyik az, hogy ha a kép jobb széléből egy ujjnyit vágunk, akkor egyrészt a hajó jobban fog érvényesülni, másrészt stabilabb lesz a tömeg azzal, ha azt a nagyon pici világos felhőrészt, ami a képhatárhoz került, kivágod. A másik pedig az, hogy mindféleképpen érdemes bekapcsolni a képszerkesztőben a segédvonalat akkor, ha bizonytalanok vagyunk a horizontot illetően. Ez a horizont most ugyanis ferde, és ez levon a dolog értékéből, és nem is nagyon értem, hogy miért az? Mindenesetre érdemes ezt ellenőrizni, ha máshogy nem is, de ha képszerkesztőben feltolod a menüsorhoz a horizontot, vagy akár itt is ha scrollozásal a böngészőben megnézed, láthatod, hogy mi újság. Erre érdemes lenne azért egy kicsit jobban odafigyelni. Ettől függetlenül a kép megkapja a 3 csillagot, mert nagyon szép tónusokkal dolgozol, de legyünk gondosak a kivitelezést illetően. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

29
Értékelem!

ha lehet benne segédvonalakat használni az jó lehet - és ha lehet benne úgymond szabad kézzel elforgatni, akkor ha van egy segédvonal, ahhoz képest el lehet forgatni és akkor látod, hogy mikor egyenes a horizont. ha nem, akkor a legenyszerűbb, hogy feltolod a képernyő szélére a képet, akár itt is scrollozással, és látod, hogy a horizontnál ahogy vág a képernyő teteje, hogy mennyit kell forgatni.

30
Értékelem!

Pedig tényleg próbáltam odafigyelni rá. PhotoFiltre-t használok, mert csak az működik a laptopomon.

37
Értékelem!

Sajna dől. A kérdés, hogy milyen képszerkesztőt használsz?

41
Értékelem!

Igazából nem néztem, hogy hova kerül a horizont, csak annyit, hogy ne dőljön. A lényeg nekem az volt, hogy mindenből legyen rajta (víz, felhő és ami köztük van) =)

28
Értékelem!

Azt szokták mondani, hogy a horizontot nem szabad középre tenni és ez általában igaz is. De ezen a képen jól működik ez az elrendezés. Formában és színben is szép, minimalista kép.

Új hozzászólás